Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

Waarom een kamerplant als cadeau geven altijd een goed idee is

Op zoek naar een leuk presentje? In dit artikel lees je precies waarom een kamerplant cadeau geven altijd een goed idee is. Een vers boeket bloemen is prachtig, maar ze staan natuurlijk veel korter dan kamerplanten. Geef je een kamerplant cadeau op een verjaardag, jubileum of ter ere van een andere gelegenheid, dan kan de ontvanger lekker lang genieten van een echte sfeermaker in de huiskamer.

Daarnaast zijn deze planten leuk om naar te kijken én functioneel. Ze zorgen er namelijk voor dat de lucht in huis wordt gezuiverd. Als je een kamerplant als cadeau wilt geven, dan heb je de keuze uit heel veel verschillende soorten en maten. Je vindt dus altijd wel een exemplaar dat past bij een specifieke interieur stijl. Wil je weten waarom een kamerplant als cadeau geven altijd een goed idee is? We hebben de meest voorname redenen voor je op een rij gezet.

Redenen waarom je online een kamerplant als cadeau zou willen bestellen

Een cadeautje ontvangen is altijd leuk. Bijvoorbeeld omdat iemand is geslaagd voor zijn of haar rijbewijs, jarig is of een speciale dag viert. Een kamerplant geef je ook cadeau als je iemand wil bedanken voor zijn of haar inzet of steun. Er zijn tal van redenen waarom je online een kamerplant als cadeau zou willen bestellen. En dat gaat natuurlijk verder dan alleen het gemak wat het online bestellen en laten bezorgen van een kamerplant met zich meebrengt. 

  • luchtzuiverende eigenschappen: de meeste kamerplanten hebben een luchtzuiverende eigenschap. Dat betekent dat ze de luchtkwaliteit in huis optimaal houden. Als je iemand een kamerplant geeft, dan voorzie je de ontvanger dus direct van een gezondere leefomgeving. En dat is natuurlijk altijd een goede reden om kamerplanten cadeau te geven.
  • budgetvriendelijk: wil je wel een origineel cadeau geven maar wil je de uitgave binnen de perken houden? Ook dan is het een goed idee om online een kamerplant te bestellen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je al voor een paar euro een leuk vetplantje laten bezorgen, zonder dat je daarvoor flink in de buidel hoeft te tasten.
  • langdurig plezier: met de juiste verzorging gaat een kamerplant heel lang mee. Als je online een kamerplant bestelt en laat bezorgen, dan geniet de ontvanger dus extra lang van jouw cadeau. Weet je niet zeker of de jarige of feestvierder voorzien is van groene vingers? Maak dan een leuk kaartje met enkele verzorgingstips. Zo weet je zeker dat ze lekker lang kunnen genieten van dit leuke cadeau.

  • liefde voor planten: nog een goede reden waarom je online een kamerplant als cadeau zou willen bestellen is het aanwakkeren van de liefde voor planten. Een plantje geven is dus ook een goed plan als de ontvanger helemaal (nog) geen groen in huis heeft. Wie weet wordt de liefde voor kamerplanten wel opgestookt en is jouw cadeau het begin van een mooie collectie kamerplanten.

Er zijn heel veel redenen op te noemen waarom het cadeau geven van een kamerplant altijd een goed idee is. Ze houden de lucht die je inademt lekker schoon, werken rustgevend op je gemoed én brengen sfeer en gezelligheid in de woonruimte. Daarnaast geeft het zeker een goed gevoel als de ontvanger erin slaagt om het plantje in leven te houden. Zoek je een cadeautje voor iemand zonder groene vingers? Kies dan een kamerplant die niet zoveel eisen stelt aan de verzorging. Een vetplantje of een mooie cactus is dan een prima optie. 

Mooie planten als cadeau geven en laten bezorgen met Regiobloemist

Er zijn heel veel mooie planten die je als cadeau kunt geven. Natuurlijk bestel je ze eenvoudig online en laat je ze bezorgen door Regiobloemist. Daar heb je namelijk altijd de keuze uit de mooiste kamerplanten die geschikt zijn om cadeau te doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de sterke Zamioculcas plant of een simpel te verzorgen vetplantje. Ook een orchidee is een kamerplant die je prima cadeau kunt geven. 

Met de juiste verzorging staan ze het volgende jaar zo weer in bloei. Ook de Sansevieria is een geliefde kamerplant die het goed doet in vrijwel elke woonkamer. Mooie planten als cadeau geven en laten bezorgen doe je met Regiobloemist. Kies de plant van je keuze en laat hem desgewenst feestelijk verpakken. Regiobloemist zorgt ervoor dat jouw originele cadeau op de gewenste dag wordt bezorgt.

Een origineel cadeau? De leukste kamerplanten voor beginners en gevorderden

Een kamerplant als cadeau geven en thuis laten bezorgen is altijd een goed idee. Kies voor een mooie tropische plant als je te maken hebt met een gevorderde tuinplanten eigenaar, of voor een makkelijk plantje bij een eerste ervaring. Zo weet je zeker dat jouw cadeau in leven blijft en op deze manier kan de ontvanger ervaren hoe leuk kamerplanten eigenlijk zijn. Wie weet wakker je wel een nieuwe hobby of liefde aan?

Een kamerplant geven aan iemand die nog niet zoveel ervaring heeft biedt meerdere opties voor een cadeau. Je kunt de kamerplant natuurlijk voorzien van een kaartje met algemene verzorgingstips, maar je kunt ook een boekje toevoegen met informatie over de verzorging van het plantje dat je cadeau geeft. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf in elkaar knutselen. Online kun je heel veel verzorgingstips vinden over kamerplanten zoals bijvoorbeeld vetplanten, orchideeën of andere exemplaren. In alle gevallen zijn kamerplanten een prima idee als je op zoek bent naar een origineel cadeau. Bestellen doe je eenvoudig online waarna Regiobloemist zorg draagt voor de levering van jouw kamerplant.