Typische zomerbloeiers en de beste verzorgingstips voor prachtige bloemen in huis

Natuurlijk wil je dit seizoen genieten van typische zomerbloeiers in huis. Daarom lees je in dit artikel alles over échte zomerbloemen en geven we je handige verzorgingstips. Zo kun je deze zomer nog langer genieten van prachtige bloemen in je interieur.

Elk jaargetijde kent zijn eigen bloemen en bloeiers. Zomerbloemen fleuren je woning op en bezorgen je een vrolijk humeur. Bloemen die daarbij horen zijn kleurrijk, heerlijk geurend en soms extravagant om te zien. En dat past natuurlijk precies bij dit heerlijke warme seizoen.

Om je typische zomerbloeiers ook lang mooi te kunnen houden, geven we je een aantal goede verzorgingstips. Daardoor kun je extra lang van je mooie boeket genieten. Zo kun je niet alleen buitenshuis profiteren van alles wat groeit en bloeit, maar ook in je woonkamer of keuken. In de zomer zijn er namelijk heel veel mooie bloeiers waar je een keuze uit kunt maken. Van de klassieke gladiool tot aan de beeldschone duizendschoon. Door de variaties in kleurenpracht is er altijd wel een zomerbloem die past bij je huis én je persoonlijke voorkeur.

Zomerbloemen en verzorgingstips voor bloemen tijdens de zomer

Zomerbloemen en boeketten bevatten niet alleen heel veel kleur, maar geuren ook nog eens heel aangenaam. Zo wordt je huis ook nog eens doordrenkt met heerlijke zomerse geurtjes. De zomer leent zich natuurlijk ook bij uitstek voor een creatieve uitspatting. Zet je bloemen op een vaas, of maak een mooie bloemenkrans voor in je haar als je een zomerfestival bezoekt. Als je de onderstaande bloeiers gebruikt in combinatie met onze verzorgingstips, wordt de zomer gegarandeerd een succes.

Bloemen aan huis laten bezorgen was nog nooit zo eenvoudig met onze online bloemenservice. Bekijk nu onze selectie zomerse boeketten en fleur uw interieur hiermee op:

Typische zomerbloeiers en de beste verzorgingstips voor prachtige bloemen in huis en online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in heel België selectie bloemen.

1. Lathyrus 

De lathyrus is een echte zomerbloeier. Ze heeft een zachtaardig karakter en verspreid daarbij een onweerstaanbare geur die helemaal bij de zomer past. Ze bloeien dit seizoen in verschillende zachte kleuren zoals roze, oranje of crème. Door haar lang slanke steel zijn ze heel geschikt voor in een mooi zomerboeket.

Verzorgingstip: zorg altijd voor voldoende vers water. Dat is altijd belangrijk natuurlijk, maar zeker in de zomer. De bloemen drinken dan extra veel, maar door de warmte verdampt het water in de vaas ook sneller. Met een dagelijkse controle en aanvulling hou je jouw zomerbloeiers extra lang mooi.

2. Delphinium

Deze heerlijke zomerbloem brengt direct sfeer in je huis. Ze bloeien volop in de zomer en hebben prachtige felle kleuren zoals rood, geel en blauw. Een perfecte eye-catcher voor op de kast of op tafel. Ook in een vrolijk boeket doet de delphinium het goed. Je kent deze mooie zomerse bloeier misschien ook wel onder de naam ridderspoor.

Verzorgingstip: zoek een plaatsje in de schaduw. Controleer ook of het zonlicht later op de dag de vaas niet bereikt. Het opgenomen water bevindt zich namelijk ook in de bladeren van de bloem. Als het zonnetje vervolgens op het blad schijnt, kan er verbranding optreden.

Typische zomerbloeiers en de beste verzorgingstips voor prachtige bloemen in huis en online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in heel België afbeelding 2

3. Zonnebloem

De mooie vrolijke zonnebloem mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje van typische zomerbloeiers. De felgele kleur doet je direct denken aan een glooiende vallei op een zonovergoten dag. Met de juiste verzorging kun je extra lang van deze bloemen genieten. Perfect om te combineren in een zonnig boeket dus.

Verzorgingstip: Verschoon het water regelmatig. Zeker in de zomer is stilstaand water gevoelig voor groene aanslag. Door de warmte hebben bacteriën vrij spel. Daardoor zullen je bloemen sneller verwelken of zelfs verdorren. Maak de vaas en het water dus om de twee dagen schoon. Vul de vaas bij voorkeur met lauw water. De bacteriën kunnen zich zo minder snel vermenigvuldigen omdat er minder zuurstof in het water zit.

4. Duizendschoon

De mooie duizendschoon valt direct op in je woonkamer. Ze heeft schattige bloemen die je direct vrolijk en blij maken. Deze typische zomerbloemen kun je prima combineren met andere bloemen van het seizoen, maar alleen in een vaasje breng je ook de sfeer in huis. Niet alleen door haar mooie uiterlijk, maar zeker ook door de prachtige felle kleurtjes.

Verzorgingstip: Pas op met een tochtige plek. Hoezeer jij in de zomer ook verlangt naar een koel briesje, jouw zomerboeket kan dit niet waarderen. Pas dus op met plaatsen dichtbij een deur die vaak open gaat of een raam. Zo hou je jouw zomerse boeket veel langer mooi deze zomer.

Typische zomerbloeiers en de beste verzorgingstips voor prachtige bloemen in huis en online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in heel België afbeelding 3.

5. Allium

Deze heerlijke bollen mogen tijdens de zomer niet ontbreken in je vaas. De allium is eigenlijk een sierui, maar is tegelijkertijd ook één van de leukste bloemen van dit seizoen. Gebruik ze subtiel in een klein vaasje, of geef je huis een zomerse look door ze te mengen in een mooi boeket. De bollen van de allium zijn zacht paars met crème. Een heerlijke zomerse kleur dus!

Verzorgingstips: Zet je mooie zomerse bloemen in de nacht op een koel plaatsje. Daar frissen ze weer helemaal van op. Zo profiteer je dus lekker lang van mooie bloemen in huis. Bij een koel plekje kun je denken aan de kelder, of misschien de schuur als deze goed geïsoleerd is.

Online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in heel België

Ook deze zomer kun je online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in België. Zo hoef je in de warmte niet zelf op pad, maar kun je jouw favoriete zomerbloeiers eenvoudig online bestellen. Daarbij heb je natuurlijk altijd de garantie op verse bloemen. Ze worden in dit warme seizoen goed verpakt en op snelle wijze verzonden. Zo kun je ook in dit heerlijke seizoen genieten van een mooie fleurige bos in huis. Natuurlijk laat je die samenstellen met typische zomerbloeiers. Online bloemen bestellen en laten bezorgen in België bespaart je ook nog eens heel veel tijd. Deze tijd kun je natuurlijk prima besteden aan een koel drankje in de tuin.

Typische zomerbloeiers en de beste verzorgingstips voor prachtige bloemen in huis en online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in heel België afbeelding 4.

Langer genieten van zomerse bloemen in je huis

Nu je precies weet welke bloemen typische zomerbloeiers zijn, kun je ze met de bovenstaande verzorgingstips ook nog eens in goede conditie houden. Zo wordt de zomer nog fleuriger, geuriger én vrolijker. Kies voor de stoere allium, de robuuste zonnebloem of de vertederende duizendschoon. Een vers boeket van top bloemisten bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Je laat ze ook nog eens thuis bezorgen in geheel België. Natuurlijk op een moment dat jou uitkomt. Zo kun je deze zomer extra lang genieten van de mooiste en meest typische zomerbloeiers in je huis.