Top 9 tips voor prachtige bloemen in huis deze zomer

Deze zomer genieten van prachtige bloemen in huis doe je met de onderstaande tips. Zo kun je jouw woonkamer nog langer kleurig en geurig houden met de bloemen die passen bij dit seizoen. Want je wilt niet alleen buiten kunnen genieten van de zomer, maar natuurlijk ook binnen.

Gelukkig is het lang vers houden van je bos bloemen helemaal niet zo moeilijk als je misschien dacht. Zeker niet als je de onderstaande tips in acht neemt. Zo kun je nog langer genieten van prachtige bloemen in huis. Ook tijdens de zomer!

Beste 9 tips om langer van je bos bloemen te genieten

De onderstaande tips helpen je om jouw boeket in de zomer langer vers te kunnen houden. Door het toepassen van een paar simpele trucs verleng je de levensduur van jouw bos bloemen aanzienlijk. Met een beetje extra zorg en aandacht heb je dus extra lang plezier van jouw zomerse boeket.

1. Start met een brandschone vaas

Bacteriegroei is één van de meest voorkomende redenen waarom bloemen sneller verwelken dan normaal. Stilstaand en troebel water zijn een heerlijke voedingsbodem voor deze schadelijke bacteriën. Maar, ook als je de vaas na je vorige boeket niet goed schoon hebt gemaakt kunnen bloemen minder lang staan. Maak de vaas daarom eerst goed schoon met een klein beetje chloor.

Op zoek naar een prachtig boeket voor thuis of een speciale gelegenheid? In ons ruime assortiment vind je altijd een geschikt boeket:

Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België. Top 9 tips voor prachtige bloemen in huis deze zomer bloemen selectie

2. Gebruik lauw water om de vaas te vullen

Als je deze zomer langer van je boeket wilt genieten, vul je de vaas het beste met lauw water. De bloemstengels nemen water dat iets warmer is dan kamertemperatuur veel sneller op. Zo geef je jouw boeket een vliegende start. Gebruik wel echt lauw water. Een te hoge watertemperatuur kan weer nadelig werken voor de versheid van het boeket.

3. Snij de bloemen schuin af en verwijder overtollig blad

Voordat je jouw ruikers in de vaas zet is het belangrijk om ze schuin af te snijden. De reden daarvan is simpel. Zodra de bloem bij de teler wordt afgesneden treedt het genezingsproces in werking. Zoals wij een korstje krijgen op een schaafwond, zo krijgt een bloem dat zodra de steel wordt afgesneden. Schuin afsnijden zorgt voor een groter oppervlak om water op te kunnen nemen. Als het ware maak je de wond dus eerst weer open voordat je de bloemen op de vaas zet.

Ook overtollig blad aan de steel kun je het beste zoveel mogelijk verwijderen. Als de blaadjes van de bloem in aanraking komen met het water in de vaas, kunnen ze voor bacteriegroei zorgen waardoor jouw zomerbloeiers minder lang vers blijven.

4. Voeg snijbloemenvoeding toe

Als je deze zomer langer wilt genieten van jouw bos bloemen is snijbloemenvoeding onmisbaar. In veel gevallen krijg je al een zakje voeding mee van de bloemist. Deze kun je eenvoudig toevoegen aan het water in de vaas. Is dat niet het geval? Geen paniek. Je kunt ook zelf een vitamine boost maken voor jouw boeket. Dit kun je doen door een scheutje frisdrank toe te voegen aan het water of door 3 suikerklontjes op te lossen in water. Zo geef je jouw zomerse boeket direct een lekkere start.

Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België. Top 9 tips voor prachtige bloemen in huis deze zomer afbeelding 2

5. Niet teveel water in de vaas maar wel regelmatig bijvullen

Vul de vaas met een laagje water waardoor de stengels ongeveer een vuist breedte onder water staan. Als je teveel water toevoegt worden de stelen week waardoor ze een makkelijke prooi vormen voor bacteriën. Om je zomerse bos bloemen lang mooi te kunnen houden is het wel van belang dat je het water vaak genoeg bijvult. Net zoals wij hebben ook bloemen in de zomer behoefte aan meer water. Je zult er dan ook versteld van staan hoe snel het waterpeil in de vaas zakt.

6. Pas op met vers fruit

Als je in de zomer langer wilt genieten van je bos bloemen, is het verstandig om ze niet in de buurt te zetten van de fruitschaal. Zeker als het fruit gaat rijpen worden er gassen uitgestoten waardoor de bloemen in jouw vaas sneller zullen verwelken. Dit gas wordt ook wel ethyleengas genoemd. Zet jouw vrolijke boeket dus niet in de buurt van rijp fruit als je er lang van wilt genieten.

7. Kies de juiste plaats voor jouw bos bloemen

Ook door het kiezen van de juiste plaats hou je jouw boeket langer vers. In de eerste plaats is het verstandig om ze niet in direct zonlicht te plaatsen. Licht is prima, maar warmte is uit den boze als je deze zomer langer wilt genieten van bloemen in huis. Dat geldt voor zonlicht, maar natuurlijk ook voor de kachel of de verwarming. Ook een tochtige plaats kunnen bloemen over het algemeen niet waarderen. Zet de vaas dus niet dichtbij een raam of deur die regelmatig open en dichtgaat.

Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België. Top 9 tips voor prachtige bloemen in huis deze zomer afbeelding 3

8. Verschoon het water om de dag

Tijdens de zomer wordt water sneller troebel. Dat geldt ook voor het water in jouw vaas. Ververs het water daarom om de dag. Desnoods voeg je nog een druppeltje bleekmiddel toe om bacteriegroei tegen te kunnen houden. Een kleine handeling, maar zo kun je deze zomer wel langer profiteren van verse bloemen in huis.

9. Laat ze de nacht doorbrengen in een koele ruimte

Als je de levensduur van jouw zomerse boeket écht wilt verlengen geef je ze voor bedtijd een koele slaapplaats. Zet de vaas met bloemen bijvoorbeeld in de schuur als deze goed geïsoleerd is, of kies voor een plekje in de kelder.

Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België. Top 9 tips voor prachtige bloemen in huis deze zomer afbeelding 4

Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België

Ook in de zomer wil je kunnen genieten van bloemenpracht in huis. Bloemen online bestellen en aan huis laten leveren in heel België is eenvoudiger dan ooit. Kies voor een vrolijk zomerboeket of creëer een zwoele zomeravond in je woonkamer met een romantisch veldboeket. Je laat ze bezorgen wanneer jou dat uitkomt en bent daarbij altijd verzekerd van een vers garantie. Bloemen bestellen en laten bezorgen in België doe je dan ook het beste online. Natuurlijk niet alleen in de zomer, maar elke dag van het jaar.

Met de bovenstaande 9 tips om langer van je bloemen te genieten tijdens de zomer wordt dit gegarandeerd een succes. Je wilt immers niet alleen in je tuin kunnen genieten van vrolijke zomerse kleuren. Door regelmatig het water te verversen, de stelen schuin af te snijden en jouw boeket te voorzien van een goede standplaats, hou je jouw bos bloemen deze zomer langer vers en mooi.