Top 8 tips bij het bestellen van je prachtige bruidsboeket voor je bruiloft

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat jouw bruiloft de mooiste dag van je leven moet worden. Voorafgaand aan jullie bruiloft moet je aan veel dingen denken. Je kiest uiteraard een feestlocatie, nodigt dierbare gasten uit en alles wat nodig is op van jullie huwelijk een onvergetelijke dag te kunnen maken. 

Maar hoe zit het eigenlijk met het bruidsboeket? Heb je al nagedacht over de stijl van je boeket of kun je hier wel wat inspiratie bij gebruiken? Met deze top 8 tips bij het bestellen van je prachtige bruidsboeket voor je bruiloft, kies je moeiteloos het boeket dat zowel bij jou als je bruidsjurk past. Zo weet je zeker dat jouw look tot in de puntjes geperfectioneerd is.

Het kiezen van een bruidsboeket kan echter een pittige keuze zijn. Ze zijn in nogal wat vormen en samenstellingen verkrijgbaar. Uiteraard wil je hierin een weloverwogen keuze kunnen maken. Zeker als je zelf jouw bruidsboeket uit wil zoeken in plaats van dat je dit overlaat aan de bruidegom.

Naast een grote variëteit aan bloemen die verwerkt kunnen worden in een bruidsboeket, moet je ook nog een keuze maken tussen de verschillende vormen. Want kies je een klassieke biedermeier, een trendy asymmetrisch of waterval boeket? Om je op weg te helpen geven we je een aantal bruikbare tips waarmee je met gemak het bruidsboeket kiest dat bij je past. En dat neemt in de aanloop naar jouw bruiloft toch een hoop spanningen weg.

Het bruidsboeket en je bruiloft. Hoe kies ik een bruidsboeket?

Het kiezen van je bruidsboeket hangt globaal gezien af van een aantal bepalende factoren. Dit is de stijl van je bruidsjurk, het thema van de dag en natuurlijk de vorm van jouw lichaam. Uiteraard draait het ook om jouw persoonlijke voorkeuren qua bloemen. Met deze 8 tips wordt het kiezen van een bruidsboeket voor je bruiloft een stuk eenvoudiger.

Gaat u binnenkort trouwen en wilt u een prachtig bruidsboeket bestellen? Bestel bij ons eenvoudig en snel uw bruidsboeket online:

1. Pas je bruidsboeket aan op de stijl van je bruidsjurk

Natuurlijk heb jij jouw bruidsjurk allang uitgezocht en besteld. Misschien hangt hij zelfs al te stralen in je kledingkast en dat komt goed uit. Want de keuze voor jouw boeket hangt in eerste instantie af van de soort jurk die je gaat dragen. Zo doet een biedermeier het heel goed bij bruidsjurken met een strak lijfje en wijde rok. Zoals de prinsessenjurk bijvoorbeeld. Een romantische of Bohemian stijl jurk vraagt om een bijpassend bruidsboeket waarbij het allemaal wat losser mag. Bij jurken die iets meer in een rechte lijn lopen mag het bruidsboeket wat ronder en voller zijn.

2. De kleuren van jouw bruidsboeket

Ook de kleuren van het bruidsboeket moeten aangepast worden aan zowel het thema van de dag én de bruidsjurk. Een wit boeket staat voor reinheid en puurheid en is daarmee heel geschikt als bruidsboeket. Maar, witte bloemen kunnen al snel wegvallen in het beeld als je een witte jurk draagt. Zonde, want het bruidsboeket mag best een eyecatcher zijn. Natuurlijk moet je in deze keuze ook jouw persoonlijke voorkeur laten spreken. Zachte pastelkleuren doen het over het algemeen altijd goed bij de meer romantische jurken. Ga je voor klassiek of modern, dan is rood of blauw een prima match. 

De kleuren van het bruidsboeket stem je natuurlijk ook af op het kleurenthema van de bruiloft. Misschien hebben jullie wel een dresscode of staat de kleur blauw centraal op jullie grote dag. Leuk om juist deze kleur te laten verwerken in het boeket. Om er zeker van te zijn dat de bloemist de juist kleur blauw kiest voor je bruidsboeket, neem je eenvoudigweg een lintje of roosje in de betreffende kleur mee.

3. De juiste vorm bruidsboeket dat past bij je figuur

  • lang en slank: bij lange slanke dames waarbij het lichaam meer in een rechte lijn loopt, is de keuze voor een waterval bruidsboeket een goede keuze. Dit bruidsboeket heeft een langwerpige vorm welke als een waterval naar beneden loopt. Daardoor lijk je minder lang.
  • peerfiguur: als je een tenger bovenlichaam hebt met volle heupen, kies je een kleiner bruidsboeket in een ronde vorm. Omdat je het boeket ter hoogte van je middel draagt, vallen je smalle schouders minder op en vormt het een mooi geheel.
  • appelfiguur: als je een vol bovenlichaam en dunne benen hebt, kan het zijn dat je voor een wijd uitlopende bruidsjurk hebt gekozen. In dat geval is de keuze voor een halvemaan bruidsboeket een prima keuze. Wat je ook doet, zorg wel voor voldoende volume in het boeket.
  • zandloper figuur: heb je een figuur met een strakke taille, brede heupen en volle borsten? Dan is de keuze voor een bruidsboeket oneindig. Bij deze vrouwelijke vorm past vrijwel elk soort boeket. Laat je fantasie dus lekker de vrije loop, zolang je de nadruk maar op jouw slanke taille legt.

4. Mooie bloemen voor in het bruidsboeket

Als je eenmaal de vorm en de kleuren voor het boeket gekozen hebt, is het tijd om na te denken over de soorten bloemen die je erin wilt laten verwerken. Het is goed om deze in eerste instantie aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Maar, let daarbij ook op de verkrijgbaarheid bij het seizoen. Zo is de romantische pioenroos vooral in de maanden mei en juni leverbaar. 

Gelukkig zijn er nog tal van andere mooie bloemen voor in je bruidsboeket. Denk hierbij maar eens aan rozen, aronskelken of het lieve lelietje-van-dalen. Pas op met lelies in je boeket. Ze zijn beeldschoon, maar laten wel stuifmeel achter dat je met moeite uit je prachtige bruidsjurk krijgt. De keuze voor de soort kun je natuurlijk ook af laten hangen aan de diepere betekenis achter de bloem. Dit is zeker voor een bruiloft een leuk detail.

5. Het bruidsboeket aanpassen aan het thema van de dag

Veel bruiloften hebben een thema. Hierbij kun je denken aan black-tie, romantisch, casual chique of bohemian als je op het strand trouwt. Pas de stijl van je bruidsboeket hierop aan. Met het kiezen van de juiste boeket stijl, de soort bloemen en de kleuren kom je al een heel eind.

6. Een boeket dat past bij jouw persoonlijkheid

Het kiezen van een geschikt bruidsboeket is juist ook een persoonlijke keuze. Reden te meer om deze af te stemmen op jouw karakter en persoonlijkheid dus. Ben je een uitbundig persoon of juist heel ingetogen? Of misschien wel een romanticus? Door het boeket af te stemmen op jouw persoonlijkheid zorg je voor een prachtig eenstemmig geheel waardoor jij je ook nog eens lekker zelfverzekerd voelt. Ook niet geheel onbelangrijk op de mooiste dag van je leven natuurlijk.

7. Kies seizoensbloemen voor een absolute versgarantie

Als bruid wil je natuurlijk dat je boeket zo lang mogelijk vers en mooi blijft. Zeker op de dag zelf. Juist dan is het goed om te kiezen voor de bloemen die beschikbaar zijn in het seizoen dat je trouwt. Nog een belangrijke reden voor een seizoensboeket: ze brengen wat extra sfeer door de nadruk te leggen op de tijd van het jaar. In de lente kies je het beste voor bloemen zoals lavendel, anjers of rozen. In de zomer zijn madeliefjes en pioenrozen volop verkrijgbaar. Trouw je in de herfst? Laat dan een bruidsboeket maken met heide of dahlia’s in diverse warme kleuren. Een bruidsboeket voor in de winter kan bestaan uit seizoensbloemen zoals ranonkels, callas of anemonen.

8. Laat je hart spreken

Als laatste tip willen we je meegegeven dat je vooral ook je hart en gevoel moet laten spreken bij het kiezen van het juiste bruidsboeket. In combinatie met de bovenstaande tips kies je dan altijd het boeket dat bij je past. Uiteindelijk draait het op de mooiste dag van je leven vooral om gevoel, emoties én liefde.

Het online bestellen van je prachtige bruidsboeket voor je bruiloft

Met de bovenstaande 8 tips kun je beginnen met het online bestellen van het bruidsboeket voor jouw bruiloft. Je weet immers precies wat je wil én hoe jouw boeket eruit moet komen te zien. Daarnaast bespaart het online bestellen van je bruidsboeket je enorm veel tijd. En tijd is zeker in de aanloop naar de grote dag behoorlijk schaars en kostbaar. 

Jouw boeket wordt daarnaast vers gebonden en gemaakt door een top bloemist. Als je online een bruidsboeket wilt bestellen ben je tevens verzekerd van een versgarantie. De bloemen kunnen zelfs op de dag zelf bezorgd worden op de locatie van jouw keuze. Met het online bestellen van een prachtig bruidsboeket voor je bruiloft weet je ook zeker dat je deze niet vergeten wordt. En ook dat geeft je een stukje rust in de voorbereiding naar jullie mooie dag.