Top 8 herfstbloemen van dit seizoen

Zodra de herfst aanbreekt wil je het gezellig maken in huis. De dagen worden korter, dus is het hoog tijd om wat kleur en licht naar binnen te halen. Dat doe je natuurlijk het beste met deze top 8 herfstbloemen van dit seizoen.

Deze prachtige herfstbloeiers geven jouw interieur direct de warme kleuren die het nodig heeft. Zo kun je ook tijdens de donkere dagen genieten van kleurrijke eyecatchers in je woonkamer.

De mooiste en typische herfstbloemen voor in je huis

Elk seizoen heeft haar eigen typische bloeiers. Dat geldt natuurlijk ook voor de herfst. De onderstaande herfstbloemen zijn leverbaar in diverse kleuren. Zo haal je dus op een eenvoudige manier wat gezelligheid naar binnen. De overgang van de zomer naar de herfst kan soms best heftig zijn. We waren namelijk nog helemaal niet klaar met al die vrolijke kleuren om ons heen. Gelukkig is dat ook niet nodig. Er zijn tal van manieren om deze herfst van warmte én kleur te kunnen genieten in je huis. In deze top 8 van herfstbloemen vind je dan ook de meest typische bloeiers van dit seizoen. Je maakt dus eenvoudig een keuze tussen een boeket met bijvoorbeeld chrysanten, hypericum of crocosmia. Laat daarbij vooral jouw eigen fantasie en voorkeur de vrije loop. Lekker variëren mag natuurlijk!

1. Chrysanten

De chrysant is een typische herfstbloem. Logisch, want ze is namelijk verkrijgbaar in veel warme kleuren. Goede herfstkleuren daarbij zijn natuurlijk diep oranje, donkerrood of goudgeel. Naast een brede keuze in kleuren, bloeit deze herfstbloem ook nog eens in verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de santini chrysant, maar ook de tros- en pluischrysant zijn populair voor in de herfst vaas.

Haal de perfecte herfstbloemen in huis met onze selectie herfstboeketten:

2. Callicarpa

De Callicarpa mag eigenlijk niet ontbreken tijdens dit seizoen. Door haar paarse bes-vormige bloemetjes fleurt ze elk interieur op. De takken met de opvallende diep paarse bolletjes zijn prima te combineren in elk soort boeket. Het is dan ook niet voor niets dat deze herfstbloem ook wel schoonvrucht wordt genoemd.

3. Euphorbia

Zeg je herfst, dan zeg je euphorbia. Deze sierlijke herfstbloem wordt ook wel wolfsmelk genoemd. Mede te danken aan haar melksap welke overigens wel voor een geïrriteerde huid kan zorgen. De euphorbia heeft lange sierlijke takken met lieflijke kleine bloemetjes. Deze bloeien in de kleuren rood, wit, oranje en donkergeel. Prachtige kleuren dus voor in jouw herfst interieur.

4. Physalis

De physalis symboliseert dit seizoen misschien wel het meeste. Met haar lampion-vormige bloemen doet ze je direct denken aan een gezellig lichtjesfeest. De prachtige oranje kleur van deze bloemen past perfect bij dit seizoen. Daarnaast laat de physalis zich makkelijk combineren met andere mooie herfstbloemen in een vaas.

5. Veronica

De veronica is een typische herfstbloem. Ze heeft een stoere steel met volle groene bladeren. Haar bloem is sierlijk in zachte tinten paars. Precies wat een herfstboeket nodig heeft dus. Deze herfstbloem torent trots boven het boeket uit en geeft jouw woonkamer of keuken direct de boost die het nodig heeft.

6. Zonnebloem

De zonnebloem zorgt voor een prachtig contrast in elk herfstboeket. Haar diep gele kleur zorgt direct voor een warme ambiance. Ze zijn dan ook de perfecte herfstbloem om te verwerken in een kleurrijk boeket. Deze kleurrijke bloeiers nemen de zomerzon direct mee jouw woonkamer in.

7. Scabiosa

Scabiosa is een bloem welke zich prima thuis voelt in het herfstseizoen. De smalle staande stelen dragen kleurrijke bloemen in de meest uiteenlopende kleuren. Zo zijn ze verkrijgbaar in bijvoorbeeld paars, geel, rood en zelfs blauw. Ideaal dus om een adembenemend herfstboeket mee samen te laten stellen.

8. Hypericum

De hypericum heeft veel verrassingen in petto. En dat is nou precies waar je dit seizoen op zit te wachten. Ze begint haar carrière als sierlijke bloem, maar transformeert daarna al snel in een stoere tak met besjes in de meest prachtige herfstkleuren. De hypericum mag dan ook niet ontbreken in deze top 8 herfstbloemen van dit seizoen.

Bestellen en laten bezorgen van herfstbloemen doe je gemakkelijk en snel bij Regiobloemist

Wie denkt dat het samenstellen van een mooi herfstboeket veel tijd en kennis in beslag neemt, die heeft het mis. Tegenwoordig kun je jouw herfstbloemen namelijk eenvoudig en snel online bestellen. Dit doe je het beste via de Regiobloemist. Daar heb je een ruime keuze tussen prachtige herfstboeketten met vrolijk bloeiende chrysanten, scabiosa of zonnebloemen. De bloemen worden dagelijks vers bezorgd door heel Nederland en België. Natuurlijk op een door jou gewenste locatie. Je hoeft dus niet de deur uit om jouw huis deze herfst te kunnen voorzien van wat vrolijkheid en warmte.

Het bestellen en laten bezorgen van herfstbloemen door Regiobloemist, kun je natuurlijk ook om andere redenen doen. Een vers boeket herfstbloemen laat je namelijk ook makkelijk en snel bezorgen op je werk, bij jouw moeder of een dierbare vriendin. Laat die kleurrijke herfst maar komen!

De mooiste herfstbloemen online bestellen

Aan de hand van de bovenstaande top 8 maak je eenvoudig een keuze tussen diverse kleurrijke herfstbloemen. Bestel een groot boeket zonnebloemen om wat zonlicht mee naar binnen te nemen, of kies voor een stoer boeket met hypericum of physalis. Want dat de zomer over is, betekent natuurlijk niet dat we afscheid moeten nemen van kleur. Integendeel. Met de bovenstaande typische herfstbloemen tover je jouw keuken of woonkamer in korte tijd om tot een sfeervolle ruimte bomvol kleurenpracht.