Top 17: betekenis kleur en aantal rozen om te bestellen en bezorgen

Achter de kleur en het aantal rozen gaan verschillende betekenissen schuil. In deze top 17 leggen we je precies uit welke dat zijn. Op deze manier kun je altijd het juiste aantal rozen in de goede kleur bestellen én laten bezorgen.

Top 10 aantal rozen en hun betekenis

Heb je weleens afgevraagd waar het aantal rozen voor staat? En wanneer geef je aan iemand nu een bepaald aantal rozen? Zoals je het al in de inleiding hebt kunnen lezen, ook hier zit een symbolische betekenis achter:

1. 365 rozen betekent: Je bent elke dag in mijn gedachte

Met 365 rozen laat je jouw grote liefde weten dat je iedere dag aan haar (of hem) denkt. Een flinke bos als je het ons vraagt, maar liefde kent nu eenmaal geen grenzen. Uitpakken met 365 rozen, doe je het beste als de liefde bevestigd is of langdurig lijkt te zijn.

2. 100 rozen betekent: Ik hou tot in de eeuwigheid van jou

Als je jouw geliefde 100 rozen schenkt, laat je weten dat de liefde tussen jullie beide voor eeuwig is. Deze heerlijke bos is hét cadeau voor een 50-jarig jubileum of huwelijksfeest. Maar 100 rozen bestellen en laten bezorgen kan natuurlijk ook als je iemand wilt laten weten dat je eeuwig samen wilt zijn met hem of haar.

3. 50 rozen betekent: Grenzeloze liefde

Een liefde die bezegelt wordt met 50 rozen kent geen grenzen. Met deze bos rozen maak je direct indruk, en de gelegenheid maakt daarbij eigenlijk niet uit. Geef ze cadeau op de verjaardag van je liefste, of verras hem of haar met 50 rozen op jullie trouwdag.

4. 24 rozen betekent: Er gaat geen uur voorbij dat ik niet aan je denk

24 rozen staat symbool voor de uren van de dag. Als je 24 rozen bestelt en laat bezorgen bij je grote liefde, laat je die persoon weten dat je aan hem of haar denkt. Niet een aantal keren per dag, maar elk uur. Het ultieme gebaar voor prille of langdurige liefdes.

Direct een mooi bos rozen online bestellen? Bekijk dan nu onze prachtige aanbod aan rozen boeketten, boeket rozen en romantische boeketten:

5. 15 rozen betekent: Het spijt me zo

Als je 15 rozen wilt bestellen en laten bezorgen, dan heb je iets goed te maken. Met dit aantal rozen laat je namelijk weten dat het je spijt. De reden kan uiteenlopend zijn natuurlijk. Bestel je 15 gele rozen die nog in bloei moeten komen? Dan vraag je die persoon expliciet of je de liefde nog een kans wilt geven.

6. 13 rozen betekent: Wil jij mijn Valentijn zijn?

Op de dag van de liefde kies je natuurlijk voor een bos met 13 rozen. Je bestelt ze bij voorkeur voor een geheime liefde, en laat ze daar natuurlijk ook bezorgen. 13 rozen bestel je als je een geheime aanbidder bent. Zo weet de ontvanger direct dat er iemand is die aan hem of haar denkt.

7. 12 rozen betekent: Ik ben je dankbaar

Met 12 rozen zeg je dank je wel. Bedankt dat je mijn vriend bent of, ik ben je dankbaar voor wat je voor mij hebt gedaan. Met 12 rozen spreek jij je dank uit, in welke situatie dan ook. De beste kleur voor deze betekenis is donkerroze.

8. 7 rozen betekent: Ik ben hoteldebotel verliefd op jou

Heerlijk! Een bos met 7 rozen staat symbool voor verliefdheid. Met dit prachtige boeket laat je weten dat je gek op iemand bent. Een perfect gebaar voor een jonge liefde, maar ze zijn ook heel gepast als je al een tijdje bij elkaar bent natuurlijk. 7 rozen bestel je het liefst in de kleur rood.

9. 2 rozen betekent: We zijn samen één geheel. Wil je met me trouwen?

Met 2 rozen laat je jouw partner weten hoe blij je met hem of haar bent. Jullie vormen een geheel en zijn echte maatjes van elkaar. En nog leuker, twee samengebonden rozen zijn heel geschikt om iemand ten huwelijk te vragen.

Rozen bestellen, bos rozen of een roos laten bezorgen bos rode rozen met dame afbeelding

10. 1 roos betekent: Ik hou van jou met heel mijn hart

1 roos kan eigenlijk altijd. Hiermee zeg je namelijk dat je van iemand houdt. Dit kan je partner zijn, maar natuurlijk ook een goede vriendin of zelfs je moeder. Een subtiel gebaar om iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft.

Top 7 kleur rozen en hun betekenis

Al eeuwenlang staat de roos als dé symboliek voor romantiek en liefde. Het is dan ook niet zo verwonderlijk de meest verkochte bloem tijdens Valentijnsdag en romantische gelegenheden.

De roos heeft een mooie historie en de symboliek verschilt niet enkel per aantal maar ook per kleur. De belangrijkste kleuren en hun betekenis hebben we hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

11. Rode rozen staan voor liefde

De rode roos is absoluut hét symbool van de liefde. Maar, het betekent ook hartstocht, passie en romantiek. Rode rozen betekenen ook verleiding en schoonheid.

12. Oranje rozen staan voor vrijheid en begeerte

Oranje rozen zijn onlosmakelijk verbonden met vrijheid zonder verplichtingen. Maar, daarnaast staat de oranje roos ook voor lust en begeerte. Hoewel de combinatie van deze twee betekenissen je misschien aan het denken zet, zijn ze in sommige vrije relaties toch veelzeggend. Met andere woorden: oranje rozen betekenen dat je wel van iemand wilt genieten, maar geen relatiemateriaal bent.

13. Witte rozen staan voor puurheid

Witte rozen betekenen eenvoudig, puurheid en onschuld. Ze worden daarom veel gebruikt in bruidsboeketten en rouwboeketten. Maar, de witte roos staat ook voor de liefde. Zeker als je ze combineert met rode rozen.

14. Gele rozen staan voor onplezierige emoties

Met gele rozen is het altijd een beetje oppassen geblazen. Ze staan namelijk symbool voor wispelturigheid, bedrog, jaloezie en teleurstelling. Gele rozen kun je prima bestellen laten bezorgen, maar combineer ze dan bij voorkeur met rode rozen. De betekenis veranderd dan in geluk en blijheid.

15. Roze rozen staan voor tedere elegantie

Roze rozen betekenen romantiek en zachtheid. Ze zijn dus bij uitstek geschikt om cadeau te doen aan een dame. De kleur staat namelijk tevens symbool voor bewondering en geluk.

16. Blauwe rozen staan voor spiritualiteit

Blauwe rozen zijn adembenemend mooi. Deze kleur rozen is vrij zeldzaam, maar met een beetje zoekwerk kun je ze eenvoudig bestellen en laten bezorgen. Ze staan voor innige liefde die vervuld is met spiritualiteit of zelfs onbereikbaar is. Met blauwe rozen laat je iemand weten dat het je om meer te doen is dan passie alleen.

17. Zwarte rozen staan voor afscheid

Zwarte rozen staan altijd symbool voor een einde. Ze worden veelal gebruikt bij een afscheid in de vorm van een overlijden. Ze stralen rouw, verdriet en afscheid uit. Zwarte rozen worden dan ook veel besteld en bezorgd in de vorm van een rouwboeket.

De betekenis van de kleur en het aantal rozen

Nu je precies weet welke betekenis er achter de verschillende aantallen en kleuren rozen schuil gaat, maak je dus altijd de juiste keuze. Gebruik 2 rode rozen om je liefde ten huwelijk te vragen, of bestel 24 rozen om je liefde te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Wat de reden, kleur en het aantal rozen ook moge zijn, rozen bestellen en laten bezorgen doe je vanaf nu eenvoudig online.