Top 10 tips voor mooie bloemen in huis en in je interieur

Bloemen zijn natuurlijk mooi op de vaas, maar ze zijn ook een echte aanvulling in je interieur. Je kunt er dan ook lekker creatief mee aan de slag op allerlei manieren. Met deze top 10 tips voor mooie bloemen in huis en in je interieur vertellen we je hoe je bloemen in huis langer mooi kunt houden.

Daarnaast voorzien we je van een aantal leuke interieurtips met bloemen. Op deze manier hoef je geen ingrijpende metamorfose in te plannen voor een gezellige sfeer én hou je jouw boeket ook nog eens langer mooi.

Zo hou je bloemen in huis mooi en interieur tips

Niets geeft een fijner gevoel dan een prachtige bos bloemen in huis. Natuurlijk wil je hier wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Alles valt en staat met een goede verzorging van de bloemen. Maar, om ook je interieur te kunnen voorzien van een mooie look is creativiteit ook van belang. Daarom vertellen we je precies hoe je bloemen in huis het langst mooi kunt houden. Natuurlijk voorzien we je daarbij ook van een aantal leuke interieurtips.

1. Een scheutje wodka of frisdrank in de vaas

Het klinkt misschien vreemd, maar het toevoegen van een paar druppels wodka of frisdrank met suiker houden de kwaliteit van het water optimaal. De suiker zorgt tevens voor een goede voeding. Daardoor blijven de bloemen langer mooi. Wodka heeft tevens een antibacteriële werking. Onzuiverheden, schimmels en bacterievorming krijgt op deze manier geen kans.

Voel je het al kriebelen? De zomer is daar. Haal de zon in huis met onze bloemen! Bekijk nu onze zomerse boeketten en kies uw favoriet:

2. Koperen muntje in de bloemenvaas

Een muntje van koper doet wonderen als je het water in de vaas helder en schoon wilt houden. Doordat koper de zuurgraad van het water omhoog brengt, heb je geen last van bacteriën die je bloemen vroegtijdig laten verwelken. Een stuiver of een eurocent in de vaas met bloemen is al voldoende om langer van je bloemen in huis te kunnen genieten.

3. Zet de fruitschaal niet bij de vaas in de buurt

Als je langer wilt genieten van verse bloemen is het verstandig om de fruitschaal en de vaas niet bij elkaar in de buurt te zetten. Fruit zoals bijvoorbeeld bananen of appels scheiden tijdens het rijpingsproces een gas af. Je bloemen zullen hierdoor sneller verwelken en uitgebloeid zijn. Geef de fruitschaal dus voorlopig even een andere plekje.

4. IJsblokjes als geheim wapen in de watervoorziening

Hoewel je zou denken dat bloemen niet van ijzige kou houden, kan een ijsblokje juist wonderen verrichten. Zeker als het aankomt op grote enkele bloemen zoals bijvoorbeeld de orchidee. De stengel wordt sneller zacht of gaat zelfs rotten als deze in een te diepe laag water staat. Om dat te voorkomen kun je simpelweg een ijsblokje in de vaas doen. Als je dit elke week doet voorzie je de bloem van de exacte hoeveelheid water zonder dat deze aangetast wordt.

5. Een klein beetje haarlak

Jouw boeket blijft een stuk langer mooi als je deze inspuit met een beetje haarlak. Ze behouden op deze manier hun frisse uiterlijk. Dit kun je het beste doen door de bloemen ondersteboven te houden. Je kunt dan vanaf een afstand van c.a 30 cm haarlak spuiten op de onderzijde van de bloemen.

6. Het juiste boeket op de juiste plaats

Bloemen fleuren je interieur helemaal op. Natuurlijk moet je ze daarvoor wel een prominente plaats geven. Je geniet extra van een vol boeket als je deze op een lage tafel of kruk plaatst. Zo kijk je op de bos bloemen in plaats van ertegenaan. Veldboeketten komen in het interieur het beste tot hun recht als je ze op ooghoogte zet. De kast of het dressoir is hier een goed voorbeeld van.

7. Stem de kleuren van het boeket af op je interieur

Elke woonkamer heeft zijn eigen unieke stijl. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol. Dat geldt ook voor de kleuren van je bos bloemen. Heb je overwegend aardetinten in je interieur? Kies dan voor een boeket met witte bloemen en groene takken. Is jouw woonkamer vooral modern ingericht? Dan doen boeketten in één kleur het bijzonder goed. Hierbij kun je denken aan diep rood of blauw.

8. Wees creatief met vaasjes

Je hoeft niet altijd een standaard vaas te gebruiken als je een bos bloemen in de woonkamer wilt zetten. Integendeel, bloemen in een creatief vaasje zijn een echte eyecatcher binnen je interieur. Denk hierbij aan een jampotje of een ander gek glas. Alles is te gebruiken. Zolang het vaasje maar waterdicht en schoon is natuurlijk.

9. Gebruik linten die de kleuren van je interieur ondersteunen

Een glazen vaas kan behoorlijk saai zijn. Om jouw boeket én je interieur de aandacht te geven die het verdiend, kun je de vaas opleuken met vrolijke linten. Uiteraard in bijpassende kleuren. Ook ruwe en grove materialen doen het goed in combinatie met bloemen. Hierbij kun je denken aan een strik van jute of misschien wel canvas.

10. Deel je boeket op in meerdere kleine bosjes

Als je net een prachtige bos bloemen hebt aangeschaft, hoef je deze natuurlijk niet bij elkaar te houden. Wees lekker creatief en ga aan de slag met diverse kleine vaasjes. Plaats ze overal in je interieur. Zo creëer je een speels effect en kun je lege of soms saaie hoekjes voorzien van wat meer vrolijkheid.

Bloemen online bestellen en aan huis laten bezorgen deze zomer

Ook deze zomer kun je niet zonder een mooi boeket in huis. Gelukkig kun je ze tegenwoordig eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen. Daarbij heb je altijd een ruime keuze tussen verse seizoensgebonden bloemen van top kwaliteit. Je kunt jouw interieur dus direct voorzien van een mooie upgrade, zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft. Als je bloemen online wilt bestellen kun je ze thuis af laten leveren, maar natuurlijk ook op het kantooradres of een andere locatie naar wens. Zo kun je deze zomer volop genieten van een vers boeket in je interieur.

Een vrolijke make-over met de mooiste bloemen

Met de bovenstaande tips voor prachtige bloemen in huis en je interieur weet je precies hoe je jouw verse boeket langer mooi kunt houden. Door het toepassen van een aantal simpele trucs kun je deze zomer volop genieten van een bos bloemen die extra lang staat. Door creatief te zijn met de leuke interieurtips met bloemen ziet jouw woonkamer er ook nog eens fantastisch uit.