Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

Onze tips om verveling tegen te gaan tijdens het coronavirus

De crisis rondom het Coronavirus is voor ons allemaal een flinke beproeving. Want ook als je niet ziek bent is het beter om thuis te blijven. Veel mensen moeten zelfs gedwongen thuiswerken. Ook een middagje shoppen of een gezellig uitje met vrienden of familie zit er voorlopig niet in. Kortom, je bent aan huis gekluisterd. Dat is prima te doen voor een aantal dagen, maar na een tijdje slaat de verveling toch toe. De dagelijkse structuur zoals je die gewend was, is namelijk ver te zoeken.

Wil jij toch wat nuttigs doen gedurende de dag? Met onze tips om verveling tegen te gaan tijdens het Coronavirus geef je wat meer invulling aan de dag. Want zeker in deze tijd kunnen ze bést lang duren.

Maak het beste van je tijd thuis tijdens het coronavirus met onze tips 

Naar de sportschool, je hobby uitoefenen of een wijntje drinken op het terras zijn tijdens de Corona crisis helemaal niet zo vanzelfsprekend. Thuis heb je waarschijnlijk het achterstallige schoonmaakwerk al gedaan, en ook die oude magazines ken je van voor tot achter. De sleur kan dan makkelijk toeslaan. Met de onderstaande tips kun je verveling eenvoudig tegengaan, zeker tijdens het Coronavirus. We hebben de leukste voor je op een rij gezet.

1. Een nieuwe taal leren

Hoe leuk zou het zijn om een nieuwe taal te kunnen spreken? Nu je voornamelijk thuis bent, heb je tijd genoeg om je talenknobbel aan te wakkeren. Denk bijvoorbeeld aan talen zoals Spaans, Italiaans of misschien wel Engels. Tegenwoordig zijn er heel veel online leermethoden. Je kunt dus vanuit je luie stoel of bank een nieuwe taal leren spreken. Lekker in je eigen tempo natuurlijk. Mochten we straks wel weer vrijuit kunnen reizen, dan komt die taalcursus goed van pas!

2. Maak bijzondere kunstwerkjes van gedroogde bloemen

Bloemen zijn niet alleen mooi als ze vers op de vaas staan. Ook in gedroogde vorm geven ze je inrichting wat extra’s. Daarnaast is het drogen van bloemen ook vooral een leuke bezigheid. Bestel jouw favoriete bloemen online. Bind het boeketje samen met een touwtje, en hang deze ondersteboven om te drogen. Eventueel kun je de bloemen nog bespuiten met wat haarlak. Je voorkomt dan dat ze vroegtijdig uitvallen. Zijn ze gedroogd? Je kunt ze inlijsten voor een leuke muurdecoratie, maar natuurlijk ook gebruiken op het toilet. Ook een leuke tip: plak de gedroogde bloemen op een postkaart. Zeker in deze tijd is het leuk om ze naar vrienden of familie te kunnen sturen.  

3. Bel je naasten wat vaker

De communicatie mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig. Nu we niet zomaar bij elkaar op bezoek mogen, is het natuurlijk fijn om wat vaker contact te hebben. Dat kan via WhatsApp of door het sturen van een berichtje, maar natuurlijk ook door te videobellen. Zo spreek je elkaar niet alleen, maar zie je jouw geliefde ook. 

4. Houd een dagboek bij

Door het bijhouden van een dagboek hoef jij je tijdens deze Corona crisis niet te vervelen. Besteed dagelijks wat tijd aan het opschrijven van je gedachten. Dat kan een situatie zijn die je meemaakt, maar natuurlijk ook een mooi gedicht of andere dingen die rondspoken door je hoofd. Deze bezigheid houd je niet alleen scherp, maar leidt je ook lekker af van wat er om je heen gebeurt. Natuurlijk kun je het dagboek extra kracht bijzetten door het inplakken van krantenartikelen, leuke kaartjes of andere spulletjes. Zo hoef jij je niet te vervelen en heb je direct een aandenken aan deze bizarre periode. 

5. Bestel een aantal goede boeken online

Boeken of e-books kun je prima online bestellen. Je hoeft (en mag) er dus de deur niet voor uit. Lezen heeft een positief effect op je brein. Daarnaast is lezen een hele goede ontspanning. Koop titels die je aanspreken, zo wordt lezen ook leuk als je van nature geen boekenwurm bent. Je zult zien hoe snel je jezelf verliest in het verhaal. Dus sla dat boek open en nestel je lekker op de bank. Voor nu is dit het beste dat je kunt doen.  

Sfeer opfleuren thuis? Bestel en laat een prachtig boeket bezorgen via Regiobloemist

Ook een fijne leefomgeving zorgt ervoor dat je niet met verveling of een sleur te maken krijgt. Juist daarom is het belangrijk om het binnen zo gezellig mogelijk te maken. Dat doe je natuurlijk bij voorkeur met een mooie bos bloemen. De sfeer opfleuren in huis doe je eenvoudig door het bestellen en laten bezorgen van een prachtig boeket via Regiobloemist. Ze brengen niet alleen wat kleur in je woonkamer, maar vullen de ruimte ook met een aangename geur die positief inwerkt op je humeur.

Daarvoor hoef je niet naar de markt of de bloemist in het dorp. Bestel online en laat een mooie bos bloemen bezorgen door Regiobloemist. Natuurlijk kun je deze bosjes fleurigheid ook bij iemand anders laten bezorgen. Bijvoorbeeld bij je ouders, je oma of een lieve vriendin.   

Zo maak je de thuis quarantaine tijdens het Coronavirus wat aangenamer

Niemand vindt het leuk om dagen achtereen gedwongen thuis te moeten blijven. Toch zit er in deze periode niets anders op. Om je dagen wat meer invulling te geven en om verveling te kunnen voorkomen, kun je je vasthouden aan de bovenstaande tips. Verwen jezelf, of iemand anders, door een mooi boeket te laten bezorgen via Regiobloemist. Leer een nieuwe taal, duik in de wereld van boeken of ga creatief aan de slag met gedroogde bloemen.