Kies de mooiste kerstbloemen voor op de kersttafel met deze tips

Kerst staat volop in het teken van gezelligheid in huis. Een mooi boeket op tafel mag daarbij niet ontbreken. Vooral rond deze tijd van het jaar zijn er volop bloemen verkrijgbaar waarmee je direct een warme sfeer creëert.

Kies de mooiste kerstbloemen voor op de kersttafel met onze praktische tips. Zo weet je zeker dat jouw eettafel een typische kerstsfeer uitstraalt door het plaatsen van een mooi kerstboeket. We hebben de mooiste en meest typische kerstbloemen inclusief een aantal sfeervolle tips voor je op een rij gezet.

Haal de kerst in huis met onze praktische tips en deze typische kerstbloemen

Genieten van een heerlijk diner samen met familie en vrienden is hét ultieme kerstgevoel. Een mooi gedekte en versierde tafel mag daarbij niet ontbreken. Dat geldt natuurlijk ook voor de typische kerstbloemen in de onderstaande opsomming. 

Deze bloemen en boeketten zijn natuurlijk ook geschikt om te gebruiken op andere plekjes in huis. Bijvoorbeeld op de salontafel of voor het raam. Eén ding is zeker: je haalt de kerst pas écht in huis met deze leuke tips én typische kerstbloemen.

Bestel je kerstbloemen of kerstboeketten vandaag nog en haal nu het ultieme kerstgevoel in huis. Persoonlijk bezorgd door één van onze lokale topbloemisten:

1. Praktische kersttip: geef jouw cadeaus iets feestelijk met kleurrijke kerstbloemen

Cadeaus mogen niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Vaak zorgt alleen de verpakking al voor het ultieme kerstgevoel. Het gebruik van verse kerstbloemen is dan ook een leuke tip voor het inpakken van de kerstcadeaus. Daarbij hoef jij je niet te beperken tot de kleuren groen, wit of rood. Tijdens kerst doen ook blauwe en witte bloemen het heel goed. Wil je extra uit of inpakken? Maak dan een opvallende mix van rode en blauwe bloemen. Vastplakken met een plakbandje is een mogelijkheid, maar een sierlijk lint maakt het natuurlijk helemaal af.

2. Typische kerstbloemen: een uitbundig kerstboeket voor op de kersttafel

De eettafel mag met kerst zeker het stralende middelpunt zijn. Naast een mooi gedekte tafel met bijpassend servies, is het hartstikke leuk om een opvallend aanwezig kerstboeket in het midden van de tafel te plaatsen. Maak daarbij vooral gebruik van kleuren zoals rood, fuchsia, paars en blauw. Ook de kleur roze mag voorkomen in het boeket. Je kiest daarvoor het beste typische kerstbloemen zoals lisianthus, amaryllissen en rozen. Je maakt het boeket helemaal af met een aantal lelies en rozenbottels.

3. Praktische kersttip: maak kleine boeketjes rondom de sfeerkaarsjes

Uiteraard ga je hier voorzichtig en veilig te werk. Kleine windlichtjes of kaarsenhoudertjes vragen om de aanwezigheid van kleine kerstballetjes. Je kunt ze op een willekeurige plaats in de woonkamer plaatsen, maar natuurlijk ook op de kersttafel zelf. Zo kun je elke gast zijn of haar eigen kersttafereeltje geven. Met een zijden lint of een touwtje bind je de kerstbloemen eenvoudig rondom de houder van het waxinelichtje.

Een takje hulst met rode bessen is daarvoor natuurlijk heel geschikt, maar vergeet ook zeker de mistletoe niet! Nog een praktische kerst tip: hang een klein naamkaartje aan het mini-boeket. Zo heb je direct een originele tafelverdeling.

4. Typische kerstbloemen: een heerlijk geurend kerstboeket met eucalyptus en amaryllis

Eucalyptus is een echte kerst tak en geeft daarnaast ook nog eens een heerlijke geur af. Je kunt deze typische kerst bloem gedroogd gebruiken voor op de kersttafel, maar je kunt ze ook combineren met amaryllis. Ook deze bloemen dragen bij aan de kerstsfeer. 

Amaryllis kun je het beste in een lange smalle vaas zetten, maar ze ook in combinatie met een bloemen buisje verwerken in een krans. Natuurlijk samen met gedroogde of verse eucalyptus. Deze typische kerstbloemen zijn leuk voor op de kersttafel, maar zeker ook om als krans op te hangen aan de binnenzijde van de voordeur.

5. Praktische kersttip: verse kerstbloemen in de kerstboom

Natuurlijk heb je rond deze tijd van het jaar een kerstboom in huis. Hoe leuk zou het zijn om deze extra levendig te maken? Dat doen je door jouw kerstversiering te combineren met verse en typische kerstbloemen. Een zilveren of gouden boom gaat prima samen met de dieprode kleur van rozen, of de kobaltblauwe kleur van geraniums. 

Je houdt ze eenvoudig langere tijd vers door ze in speciale bloem buisjes met water te plaatsen. Met een lintje hang je ze vervolgens in de boom. Ook gipskruid doet het goed op de groene ondergrond van de kerstboom. Door de kleine witte bloemetjes creëer je de ultieme kerstsfeer. Gipskruid laat het écht een beetje sneeuwen in je kerstboom!

Online bloemen bestellen voor kerst of een kerstboeket met cadeau laten bezorgen doe je via Regiobloemist

Hoewel je het graag gezellig wilt maken in huis, betekent de kersttijd ook een periode van drukte en veel voorbereiding. Logisch dat je jouw vrije uurtjes goed wilt besteden. Wil je stress en tijdnood in de voorbereiding voorkomen maar wil je wel kunnen beschikken over de mooiste kerstbloemen?

Online bloemen bestellen voor kerst of een kerstboeket met cadeau laten bezorgen kun je met een gerust hart overlaten aan Regiobloemist. Via de webshop maak je snel en eenvoudig een keuze tussen de mooiste en meest typische kerstbloemen van dit jaar. Je ontvangt jouw sfeermakers vervolgens snel in huis. Liever een sfeervol kerstboeket met een cadeau laten bezorgen? Ook dat laat je over aan Regiobloemist.

De mooiste kerstbloemen en sfeervolle tips voor een onvergetelijke tijd

Kerst wordt dit jaar extra bijzonder. Natuurlijk omdat je nu precies weet hoe je de kersttafel moet versieren met typische kerstbloemen én hoe je voor een originele touch zorgt aan de hand van onze praktische tips. Tijdnood? Ook dat levert je deze kerst geen stress op. De mooiste kerstboeketten en de meest sfeervolle cadeaus bestel je namelijk eenvoudig online via de website van Regiobloemist.