Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

De vreemdste paastradities ter wereld zonder bloemen

Waar wij in Nederland massaal paaseieren verstoppen tijdens Pasen, houden sommige landen er maar vreemde paastradities op na. Van konijnenjacht in Nieuw-Zeeland tot aan bomen versierd met sigaretten in Papua Nieuw-Guinea. De paashaas en chocolade eitjes zijn hier ver te zoeken. Maar, de wereld kent nog veel meer vreemde paastradities waar zelfs geen bloemen aan te pas komen. We hebben de meest bizarre en opmerkelijke tradities tijdens Pasen voor je op een rij gezet.

Gekke en aparte paastradities uit alle hoeken van de wereld 

Vanuit alle hoeken van de wereld zijn er aparte en gekke paastradities te bespeuren. Niet alleen in Europa, maar ook ver daarbuiten. Haantje pik op een stokje is dus écht zo gek nog niet.

1. Een roede van wilgentakken in Tsjechië

In Tsjechië geloven ze dat als vrouwen tijdens Pasen zacht op hun billen worden getikt, ze mooi en gezond blijven. De traditie wordt uitgevoerd met een roede die wordt gemaakt van wilgentakken. Deze wordt gevlochten en versierd met gekleurde linten. Dit gebruik is al eeuwenoud en wordt in Tsjechië “pomlazka” genoemd. 

2. Vliegeren in Bermuda

Ook Bermuda kent een redelijk gekke paastraditie. Hier worden tijdens de paasdagen tientallen vliegers opgelaten. Deze zogenaamde Paasvliegers weerspiegelen de opstanding van Jezus. Ze worden met de hand gemaakt met houten stokken. Deze vormen het ronde hart van de vlieger. Daarna wordt er papier aangebracht in allerlei kleuren.

3. Lekker griezelen in Noorwegen

Noorwegen is natuurlijk bij uitstek het land van mythen en sagen. Tijdens de Paasdagen spant het land helemaal de kroon. Daar is het kijken van misdaadseries een echte traditie. Deze worden zelfs speciaal uitgezonden op tv en afgedrukt op de verpakking van verschillende levensmiddelen. Aan de lezer of kijker de taak om het mysterie op te lossen. Tijdens de paasdagen natuurlijk.

4. Explosiegevaar in Florence

In Italië pakken ze het iets serieuzer aan tijdens Pasen. Elk jaar tijdens de paasdagen vindt er een groot evenement plaats waarbij er een kar met vuurwerk en explosieven wordt gevuld. Vervolgens legt de gevulde kar een bepaalde route af die eindigt op de Piazza del Duomo, vlakbij de bekende kathedraal. Dat verklaart tevens de heidense komaf van het gebruik. Onder toeziend oog van duizenden mensen wordt het vuurwerk dat zich in het ruim 500 jaar oude karretje bevindt ontstoken. Op deze manier kan iedereen rekenen op voorspoedige zaken in het aankomende jaar.

5. Konijnenjacht in Nieuw-Zeeland

Waar veel landen de paashaas een warm hart toedragen, denken ze daar in Nieuw-Zeeland anders over. Mensen pakken daar tijdens de paasdagen massaal hun jachtgeweer uit de schuur om zoveel mogelijk konijnen af te kunnen schieten. Deze paastraditie is zo populair dat er elk jaar meer dan 20.000 paashaasjes worden doodgeschoten. 

Pasen met bloemen vieren? Bestel je boeket nu en laat het bezorgen via Regiobloemist en houd je eigen paastraditie in ere met een fleurige bos bloemen afbeelding 1.

6. Zelfpijniging in de Filipijnen

Nog een zeer vreemde paastraditie komt uit de Filipijnen. Daar gaan vooral katholieken massaal de straat op om zichzelf te pijnigen met stokken van bamboe. Sommigen gaan echter nog verder door zichzelf met een mes te snijden. De mensen hebben op deze manier de hoop dat hun zonden worden vergeven en ze een nieuwe start kunnen maken. 

7. Een natte bedoening in Hongarije

Ook Hongarije kent zijn eigenaardigheden tijdens Pasen. Daar is het een traditie om in klederdracht gehulde vrouwen nat te gooien. Uiteraard gebeurd dat door de mannen. Een eeuwenoude paastraditie die wat ons betreft zeker in deze lijst hoort. 

8. Franse omelet van ruim 5000 eieren

In Frankrijk kijken ze niet op een beetje proteïne meer of minder tijdens de paasdagen. Daar is het een traditie om een omelet te maken van maar liefst 5200 eieren. Deze worden geklutst en gebakken in een pan met een enorme omvang. Deze paastraditie wordt vooral in ere gehouden door de inwoners van het plaatsje Haux. Nadat de omelet is gebakken, genieten ruim 1000 mensen van deze enorme omelet.

9. Vazen uit het raam in Griekenland

Op het eiland Corfu zetten ze met pasen geen bloemen op de vaas, maar worden deze met grote aantallen gelijk uit het raam gegooid. Deze traditie wordt uitgevoerd op de zaterdag voor pasen. Als je het ons vraagt zetten we toch liever een mooi paasboeket op de vaas, in plaats van deze kapot te gooien.

10. De duivel is niet welkom aan de paastafel in Polen

Bezoek van de duivel is misschien minder gewenst, zeker tijdens Pasen. In Polen hebben ze daar wat op gevonden. Daar dekken ze de tafel niet alleen met lekker eten, maar een lam van boter mag ook zeker niet ontbreken. Aan de hand van deze gekke paastraditie weten de Polen namelijk zeker dat de duivel niet toevallig is aangeschoven Simpelweg, omdat een lammetje de enige hoedanigheid is die de duivel niet kan aannemen. 

Pasen met bloemen vieren? Bestel je boeket nu en laat het bezorgen via Regiobloemist 

We kunnen ons voorstellen dat je geschrokken bent van deze vreemde paastradities van over de hele wereld. Wil je Pasen lekker traditioneel met bloemen vieren? Bestel dan nu een kleurrijk boeket en laat deze bezorgen via Regiobloemist. Je hoeft dus niet speciaal de deur uit om de paastafel extra feestelijk te kunnen maken. Of je nu kiest voor een boeket met gele paaskleuren of een prachtige gemengde bos bloemen. Regiobloemist bezorgt op de locatie die jij wenst, ook voor de paasdagen.

Houd je eigen paastraditie in ere met een fleurige bos bloemen

De paastafel is natuurlijk niet af zonder een bos met fleurige bloemen. Juist nu komen de zachte lentekleuren helemaal tot zijn recht. Geniet vooral van al het moois om je heen, en vier de paasdagen vooral zoals jij dat graag wilt. Want de bovenstaande gekke paastradities zijn leuk om te lezen, maar misschien minder geschikt om zelf uit te voeren. 

Nog een leuk idee; begin met het maken van jouw eigen paastraditie. Bijvoorbeeld door het online bestellen en laten bezorgen van een paasboeket door Regiobloemist. Dit kun je voor je ouders doen, maar natuurlijk ook voor een goede vriend of vriendin. Een lief kaartje met de leukste paaswensen mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig bestel je de mooiste bloemen tijdens Pasen heel eenvoudig online bij Regiobloemist.