De top 15 mooiste baby namen afgeleid van bloemen

Met een klein wondertje op komst ben je natuurlijk bezig met het bedenken van een passende naam. Met deze top 15 mooiste babynamen welke afgeleid zijn van bloemen maak je altijd een goede keuze. Bloemen zijn in de meeste gevallen voorzien van een prachtige naam.

Daarnaast dragen ze vaak een diepe betekenis met zich mee zoals bijvoorbeeld liefde, kracht, puurheid of schoonheid. Aan de hand van de onderstaande lijst kies je eenvoudig een op bloemen geïnspireerde babynaam die precies past bij jouw kleintje.

De 15 prachtige babynamen geïnspireerd op bloemen

We hebben de 15 mooiste babynamen afgeleid van bloemen voor je op een rij gezet.

1. Madelief

Madelief is een prachtige baby naam en tegelijkertijd een populaire bloem. Ze worden veel verwerkt in boeketten door hun pure uitstraling. De naam Madelief staat dan ook symbool voor geluk en onschuld en staat daarmee krachtig bovenaan in deze top 15.

Feliciteer de kersverse ouders met de geboorte van hun dochter of zoon door een bos bloemen met cadeau te bestellen. Bekijk nu onze schitterende aanbod aan geboorteboeketten:

2. Holly

Holly is een stoere naam en staat symbool voor bescherming, kracht en verdediging. Met Holly worden de mooie rode bessen van de hulstboom bedoeld. Ze ontwaken als mooie witte bloem om vervolgens uit te groeien tot krachtige rode bessen.

3. Iris

De baby naam Iris blijft een echte klassieker, net zoals de prachtige bloem. Een Iris staat haar mannetje terwijl ze toch iets mysterieus over zich heeft. Dat wordt mede veroorzaakt door de krachtige paarse kleur van de bloem. De baby naam Iris is geïnspireerd op de gelijknamige bloem en de godin Iris uit de Griekse mythologie.

4. Jasmijn of Yasmin

Wie wordt er niet blij van Jasmijn? Deze heerlijk geurende bloem heeft een lieflijke uitstraling en staat symbool voor liefde en romantiek. Reden te meer dus om deze van bloemen afgeleide baby naam te gebruiken voor je kindje.

5. Senna

Senna is een prachtige baby naam welke zowel voor een jongen als een meisje gebruikt kan worden. Deze heldere naam staat symbool voor rechtvaardigheid en moed. Senna bloemen zijn afkomstig van de gelijknamige plant welke bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen.

6. Lilly of Lily

De baby naam Lilly kan natuurlijk in één adem genoemd worden met de lelie. De naam kan zowel als Lily of Lilly gebruikt worden. De diepere betekenis achter de lelie staat gelijk aan nederigheid en moed. Daarnaast straalt de bloem elegantie en vrouwelijkheid uit. Dat maakt Lily een fantastische baby naam welke afgeleid is van bloemen.

7. Fleur of Floris

De naam Fleur is niet direct geïnspireerd op een bloem maar is de Franse benaming daarvoor. Deze baby naam is hip maar trendy tegelijk. Het staat voor vrouwelijkheid en schoonheid. De jongensnaam die geïnspireerd is op Fleur is Floris. Deze baby naam staat garant voor kracht en trouw.

8. Ivy

Hoewel de naam Ivy iets prachtigs fragiel over zich heeft, is deze naam afgeleid van klimop. Het staat voor kracht, trouw en genegenheid in sterke vorm. Ivy mag dan ook niet ontbreken in deze top 15 babynamen afgeleid van bloemen.

9. Roos of Rose

De roos is een echte klassieker en staat natuurlijk symbool voor de liefde. Als je Roos wilt gebruiken als babynaam kun je ook de Engelse benaming gebruiken. Met Roos of Rose geef je jouw kindje een liefdevolle en klassieke naam mee welke vol zit met charme en elegantie.

10. Ren

Ren is een vrij unieke babynaam welke wel degelijk afgeleid is van een bloem. In dit geval is Ren de Engelse vertaling voor waterlelie en de Japanse voor lotus. Het staat voor kracht en wedergeboorte, evenals een spirituele ontwaking. Deze prachtige baby naam is zowel geschikt voor kleine jongetjes als meisjes.

11. Dalia of Dahlia

De naam Dalia kan op de Nederlandse en Engelse manier geschreven worden. De baby naam is geïnspireerd op de gelijknamige bloem en staat voor elegantie en verbondenheid. Daarmee staat de babynaam Dalia terecht in deze top 15.

12. Daisy

Daisy is eigenlijk de Engelse naam voor de Madelief. De betekenis is echter hetzelfde deze vrolijke bloem is levenslustig, puur en onschuldig. Als je jouw kindje de op bloemen geïnspireerde baby naam Daisy meegeeft, lijkt ze voor het geluk te zijn geboren.

13. Aster

Aster is een heerlijke babynaam welke zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. De Aster zelf staat symbool voor aantrekkingskracht en elegantie. Ze komen voor in de meest prachtige kleuren wat hun betekenis eer aan doet.

14. Zinnia

Als je wil dat jouw kindje herinnerd wordt als een prachtig mens, dan is de naam Zinnia op haar lijfje geschreven. De gelijknamige bloem staat namelijk symbool voor goede herinneringen, wat we ons heel goed kunnen voorstellen met deze prachtige van bloemen afgeleide babynaam.

15. Alyssa

De baby naam Alyssa is afgeleid van de prachtige bloem Alyssum. Het staat symbool voor kracht, rechtvaardigheid en succes. Het is dan ook niet voor niets dat deze top 15 babynamen geïnspireerd op bloemen waardig wordt afgesloten met de naam Alyssa.

Met de bovenstaande top 15 babynamen welke afgeleid zijn van bloemen maak je altijd een passende naamkeuze voor jouw kindje. De namen klinken niet alleen heel leuk en origineel, maar dragen ook nog eens een prachtige betekenis met zich mee.

Gemak van online bloemen bestellen en bezorgen voor een geboorte

Bloemen bestellen en laten bezorgen voor een geboorte doe je natuurlijk eenvoudig online. Tegenwoordig kies je snel en eenvoudig de leukste geboorte bloemen laten bezorgen als kraamboeket. Kies bijvoorbeeld een lief geboorte boeket voor een meisje met zachte roze bloemen.

Ook voor de geboorte van een jongetje kun je prachtige kraamboeketten laten bezorgen met blauwe bloemen. Leuk als extra presentje bij thuiskomst van moeder en kind. Bloemen bestellen en laten bezorgen voor een geboorte kan natuurlijk ook ter ere van een babyshower.