Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

De top 15 fleurige bloemen namen voor jongens

Bloemen namen worden niet alleen gedragen door meisjes. Ook jongens krijgen steeds vaker een fleurige naam toegewezen die afgeleid is van een bloem. Deze namen zijn niet alleen tijdloos, maar ook nog eens uniek. Daarnaast zijn bloemen namen fleurig en hebben ze altijd een diepere betekenis. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ouders steeds vaker kiezen voor deze namen voor jongens.

Ben jij in verwachting van een jongetje of wil je gewoon weten welke leuke en op bloemen gebaseerde namen er allemaal bestaan? We voorzien je graag van wat inspiratie. Aan de hand van de onderstaande top 15 kies je eenvoudig een fleurige bloemen naam voor jongens. We vertellen je ook direct waar de bloemen achter deze namen symbool voor staan. Zo maak je altijd een goede keuze. Dat is nodig, want een voornaam draag je immers de rest van je leven met je mee. 

De 15 mooiste jongensnamen afgeleid van bloemen 

Hoewel je er in eerste instantie niet zomaar wat kunt bedenken, zijn er toch heel veel mooie jongensnamen die zijn afgeleid van bloemen. En dat is niet voor niets. We hebben de mooiste voor je op een rij gezet in deze top 15.

1. Floris

Floris is de mannelijke variant van Fleur, wat natuurlijk de Franse vertaling is van bloem. Een naam die vrolijkheid én wilskracht symboliseert.

2. Senna

Senna is een fleurige jongensnaam die ook nog eens stoer klinkt. De blauwe bloemen van Senna staan voor vertrouwen en helderheid. 

3. Cedar

Bij deze naam denk je waarschijnlijk direct aan de cederboom, maar Cedar is wel degelijk een bloem. Deze bloemen staan symbool voor spiritualiteit en aantrekkingskracht. Een naam die je jouw kleine mannetje absoluut wilt meegeven. 

Verstuur bloemen om de kersverse ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje. Voor 14:00 besteld? Regiobloemist laat je bloemetje dezelfde dag nog bezorgen:

4. Ren

Ren is absoluut één van onze favorieten in deze top 15 van fleurige bloemen namen voor jongens. In het Japans betekent de naam lotus wat garant staat voor een flinke portie geluk en voorspoed. Met deze naam maakt jouw kleintje dus een goede start. 

5. Indigo

Een krachtige bloemennaam voor jongens. Indigo wordt dan wel meer gezien als een kleur, maar de basis voor deze kleur is afkomstig van de gelijknamige bloemen. Deze naam staat voor diepgang en mystiek. 

6. Clem

De bloemennaam Clem is afgeleid van de clematis. Een sterke maar altijd elegante bloem die de tijd doorstaat. Daarmee is Clem een fantastische naam voor een jongen. 

7. Saffron

Saffron klinkt exotisch en exclusief. Dat komt overeen met de betekenis van het paarse plantje. In gedroogde variant is dit kruid onbetaalbaar. Een mooiere betekenis van een bloemennaam voor jongens vind je dus ook niet zo snel.

8. Quill

Ook Quill is een jongensnaam die is afgeleid van bloemen. Van de narcis om precies te zijn. Deze bloem staat symbool voor aantrekkingskracht en trots. 

9. Yarrow

Nog een fantastische naam in deze top 15 is Yarrow. De naam kan zowel gegeven worden aan een jongen én een meisje. Yarrow is een kruid met zachtgele bloemen. De naam staat symbool voor innemendheid en verleiding. 

10. Corey

Corey is een krachtige bloemennaam voor jongens. De naam staat voor opgewektheid en positiviteit en geluk. Mede omdat de bloem in Engeland ook wel “pot of gold” wordt genoemd. 

11. Kunal

Als je echt een aparte jongensnaam zoekt, dan is Kunal een prachtige optie. De betekenis achter de naam kan uitgelegd worden als iets wat iedereen aantrekkelijk of mooi vindt. Een prachtige bloemennaam dus voor jouw kleine man.

12. Sorrel

Sorrel is een bloem die afkomstig is uit de hibiscus familie. Naast het feit dat deze bloem symbool staat voor kracht, is Sorrel ook geïnspireerd op roodbruine kleuren. Vooral de Fransen gebruiken deze naam om iets in deze kleur mee te kunnen benoemen. Heeft jouw kleintje donkerbruin haar en ben je op zoek naar een stoere bloemennaam? Kies dan zeker voor Sorrel. 

13. Basil

Kort maar zeer krachtig. Basil is een fleurige jongensnaam die afkomstig is van bloemen. Basil is in gedroogde vorm een kruid dat pittig smaakt. Het geeft veel gerechten de charme die het nodig heeft en dat is precies waar deze naam voor staat. 

14. Antonio

In het Grieks staat anthos voor roos. De jongensnaam Antonio is dus afgeleid van deze romantische bloem die niet alleen liefde weerspiegelt, maar ook symbool staat voor passie en romantiek. Deze geweldige eigenschappen geef je jouw kleintje mee als je kiest voor deze bloemennaam voor jongens. 

15. Watson

Ook Watson is een naam die is afgeleid van een bloem. Deze bloemen staan symbool voor trots, vertrouwen en liefde. Watson is daarmee niet alleen een trendy jongensnaam, maar ook nog eens een naam met een prachtige betekenis. 

Bestellen en laten bezorgen van boeketten doe je eenvoudig bij Regiobloemist 

Ken je iemand in jouw vriendenkring die net is bevallen van een zoontje met één van deze namen? Laat de bloemen dan verwerken in een boeket en verras hem of haar. Bestellen en laten bezorgen van deze boeketten doe je snel en eenvoudig bij Regiobloemist. Maak de bos bloemen nog persoonlijker door er een kaartje bij te laten voegen met de betekenis achter de naam. Ben je van plan om jouw baby een van deze fleurige bloemennamen te geven? Verwen jezelf dan vast met één van de bloemen uit deze top 15. Daarvoor hoef je natuurlijk niet de deur uit. Je laat ze eenvoudig thuisbezorgen door Regiobloemist wanneer jij dat wenst. 

Tijdloze bloemennamen voor jongens met een diepere betekenis 

Een naam die symbool staat voor een betekenis is altijd leuk. Door te kiezen voor een fleurige bloemennaam voor jongens is dat een zekerheid. Kies een stoere naam zoals Watson of Senna, of laat jouw mannetje de liefde verspreiden met een naam zoals Quill of Ren. Leuke bijkomstigheid; met deze namen heb je altijd een persoonlijk cadeau om te geven in de vorm van een boeket met bloemen die symbool staan voor deze naam.