Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

De taal van de bloemen: de kleuren van bloemen en hun betekenis

Bloemen spreken hun eigen taal in kleuren. Elke bloemkleur heeft daarbij zijn eigen specifieke betekenis. Zo staan rode bloemen vooral voor liefde en passie, terwijl een wit boeket puurheid en reinheid uitstraalt. Met de kleuren van bloemen en de achterliggende betekenis daarvan, haal je dus eenvoudig een stukje persoonlijkheid in huis.

Maar, een boeket in een specifieke kleur is natuurlijk ook heel geschikt om cadeau te geven voor een speciale gelegenheid. Daarnaast zegt de kleur van jouw lievelingsbloem natuurlijk ook iets over wie je bent. Aan de hand van de onderstaande lijst leer je de taal van bloemen spreken. We hebben de kleuren van bloemen én hun betekenis voor je op een rij gezet.

De symbolische betekenis van bloemen. Dit betekent de kleur van je boeket

Iedereen heeft wel een voorkeur voor een kleur. Leuk, want zo krijgt het boeket dat je kiest direct een symbolische betekenis. Zo kan het zijn dat je vaak kiest voor bloemen in donkere kleuren. Hierbij kun je denken aan donkerblauw, paars of dieprood. Ook bloemen in lichte of pastelkleuren hebben ieder hun eigen specifieke betekenis. 

Op basis van deze weetjes, stel je dus eenvoudig een boeket samen dat geheel is afgestemd op jouw persoonlijkheid. We hebben de symbolische betekenis van de vele verschillende kleuren bloemen voor je op een rij gezet.

Op zoek naar prachtige bloemen? In ons ruime assortiment vind je altijd een geschikt boeket:

Rood: rode bloemen staan symbool voor passie, liefde en romantiek. Maar wist je dat een rood boeket ook verlangen, kracht en moed symboliseert? Als jouw hart sneller gaat slaan bij de kleur rood, dan kun je een boeket laten samenstellen met bijvoorbeeld rode rozen of tulpen.

Geel: een boeket met gele bloemen vertelt je hoe belangrijk vriendschap, respect en begrip zijn. Gele bloemen zijn dus heel geschikt om cadeau te geven aan een dierbare vriend. Maar, de kleur geel staat bij bloemen ook symbool voor waardering en gezondheid. De bloemen die je daarvoor het beste kunt kiezen zijn bijvoorbeeld zonnebloemen, rozen of narcissen

Blauw: blauwe bloemen zijn altijd indrukwekkend om te zuur. De tinten blauw lopen erg uiteen maar staat samen symbool voor één betekenis. Als je houdt van een boeket met overwegend blauwe bloemen, dan spreek je de taal van serene rust, vrede en verbondenheid uit. De kleur blauw betekent bij bloemen ook openheid en intimiteit. Bloemen die passen in een blauw boeket zijn bijvoorbeeld hyacinten en irissen.

Roze: een bos met roze bloemen staat symbool voor prille liefdes en mooie vriendschappen. Met een roze boeket kun je iemand heel goed vertellen hoe speciaal diegene voor je is, zonder de verkeerde bedoelingen te wekken. Roze bloemen staan ook voor speelsheid en spontaniteit. Een goed voorbeeld van een roze bloem is natuurlijk de roos, azalea en de dahlia.

Wit: het is niet voor niets dat witte bloemen vooral gekozen worden bij plechtigheden. De taal die witte bloemen spreken is vooral die van toewijding, puurheid en eerlijkheid. Een boeket met witte bloemen kan in combinatie met andere zachte kleuren ook symbool staan voor romantiek. De bloemen die hier het beste bij passen zijn witte rozen, orchideeën en lelies.

Oranje: oranje bloemen zijn er om vrolijk van te worden. Dat klopt ook, want deze kleur staat symbool voor opgewektheid, blijheid, enthousiasme en geluk. Een perfecte betekenis dus voor een mooi verjaardag of jubileum boeket. Oranje bloemen die veel verwerkt worden in boeketten zijn lelies en dahlia's.

Groen: de taal van groene bloemen staat symbool voor jeugdigheid, harmonie en vernieuwing. Ze brengen vooral in het voorjaar wat extra energie in je huis. Groene bloemen staan daarnaast ook voor een goede gezondheid en een rijk leven. De bloemen die je het beste in een groen boeket kunt laten verwerken zijn orchideeën en chrysanten.

Paars: met een paars boeket haal je elegantie, succes en trots in huis. Paarse bloemen kun je tevens cadeau doen aan een dierbaar persoon die wel wat geluk en ondersteuning kan gebruiken. De kleur paars bij bloemen staat tevens symbool voor creativiteit. Jouw paarse boeket kan bijvoorbeeld bestaan uit asters of paarse lelies.

Online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen door heel België met Regiobloemist

Nu je de taal van bloemen, hun kleuren én betekenis weet, is het hoog tijd om zelf wat vrolijkheid in huis te halen. Dat kun je doen met een wit boeket, maar natuurlijk ook met een blauwe, rode of zelfs oranje bos. Gelukkig hoef je daarvoor de deur niet meer uit. 

Online bloemen bestellen en aan huis laten bezorgen in Nederland en België doe je snel én eenvoudig bij Regiobloemist. Bij ons heb je een ruime keuze tussen verse boeketten in de meest uiteenlopende kleuren. Je bestelt dus altijd een boeket in de voor jouw lievelingskleuren. Je kunt je boeket thuis laten bezorgen, maar natuurlijk ook op een andere locatie. Bijvoorbeeld als je je vriend of vriendin wilt verrassen met een fleurige en kleurige bos bloemen. Bij Regiobloemist leer je de taal van bloemen pas echt spreken.

De symbolische betekenis van jouw kleurrijke boeket

Nu je precies weet welke betekenissen er schuilgaan achter de verschillende kleuren, wordt de keuze voor een mooie bos bloemen een stuk eenvoudiger. Kies voor oranje bloemen als je iemand geluk en enthousiasme toewenst, of bestel een roze boeket om een mooie vriendschap te kunnen vieren. Het boeket mag je natuurlijk ook lekker voor jezelf houden. Wat jouw keuze ook is, online bloemen bestellen én laten bezorgen doe je het beste bij Regiobloemist.