Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

De symbolische betekenissen van de verschillende tulpen kleuren

Tulpen zijn een écht Hollands exportproduct. Naast het feit dat we daar best trots op mogen zijn, hebben tulpen ook nog eens een diepe symbolische betekenis. Zeker als we kijken naar de verschillende kleuren van de bloemen. Door de symbolische betekenissen van de verschillende tulpen kleuren, kies je altijd een boeket dat past bij je persoonlijkheid.

Natuurlijk niet alleen om jouw eigen huiskamer mee op te fleuren, maar ook om cadeau te geven aan een speciaal iemand. Wil je een bos tulpen cadeau geven maar weet je niet zo goed wat de betekenis van de kleur is? Of zoek je een prachtige boeket waarmee je iets extra’s wilt zeggen? We hebben de symbolische betekenis van de diverse tulpen kleuren voor je op een rij gezet.

Wat de prachtige kleuren van de tulpen in jouw vaas betekenen

Dat tulpen de meest kleurrijke en vrolijke bloemen zijn die er bestaan zal geen geheim meer voor je zijn. Maar wat betekenen de prachtige kleuren van de tulpen in jouw vaas eigenlijk? En met welke kleur tulpen laat je iemand symbolisch weten dat je aan hem of haar denkt, trots op die persoon bent of waardeert? Hieronder lees je wat de tulpen kleuren nou eigenlijk betekenen. Zo kun je met weinig woorden precies laten weten hoe je over iemand denkt of welke gevoelens je koestert voor die persoon.  

Vrolijk geel

Als je kiest voor gele tulpen, dan is voorzichtigheid geboden. Dat was vroeger tenminste de reputatie van gele tulpen.Toen gaf je gele tulpen vooral als je niet helemaal zeker was van een onderlinge verhouding, vriendschap of relatie. Als het ware kon je dus stellen dat gele tulpen symbool stonden voor angstgevoelens en twijfels.

Ook als een relatie vooral eenrichtingsverkeer was of onbeantwoord bleef koos je ervoor om gele tulpen te geven. Gelukkig is de symbolische betekenis van gele tulpen in de loop van de jaren flink veranderd. Nu staan ze voor vrolijkheid en opgewektheid. Ze worden veel gegeven om iemand een hart onder de riem te steken of iemand beterschap mee te wensen.

Intens rood

Rode tulpen staan onlosmakelijk symbool voor liefde en romantiek. Net zoals dat bij rode rozen het geval is. Met tulpen in de kleur rood kun je echter nog een stapje verder gaan. Zonder woorden kun je een dame met een rode tulp duidelijk maken dat je graag de nacht met haar zou doorbrengen. 

Spiritueel paars

Een boeket tulpen in de kleur paars heeft een diepe symbolische betekenis. Ze staan voor spiritualiteit, maar geven ook de balans tussen leven en dood aan. Ze worden gegeven in tijden van lijden en diepe rouw, maar met paarse tulpen straal je ook discretie en welvaart uit.

Lief roze 

Er bestaat geen lieflijker en meer vrouwelijke kleur dan roze. Deze kleur staat natuurlijk symbool voor zachte en tedere liefde, schoonheid en elegantie. Maar, roze tulpen staan ook symbool voor geluk. Je kunt deze bloemen geven aan je moeder, vriendin én zelfs je oma. Tulpen in de kleur roze zijn vrijwel altijd een aanrader, ongeacht de gelegenheid. 

Enthousiast oranje

De kleur oranje is één van de meest geliefde kleuren als het gaat om tulpen. Deze prachtige felle kleur straalt van enthousiasme, en dat is ook precies wat de symbolische betekenis van deze kleur tulp symboliseert. Je geeft iemand oranje tulpen als je blij bent voor een persoon. Bijvoorbeeld als je vriendin is geslaagd voor haar tentamen, een nieuwe auto geeft gekocht of voor de opening van een winkel. 

Zuiver wit

Witte tulpen stralen van eenvoud, zijn zuiver en hebben een diepe symbolische betekenis. Een witte bos tulpen geef je aan iemand waar je wat onenigheid mee hebt gehad, of aan iemand die je graag wilt vergeven. De witte tulp staat voor een nieuw en puur begin van een vriendschap, een familieband of zelfs een relatie. 

Bestel een tulpenboeket voor jezelf of om cadeau te geven en laat het bezorgen via Regiobloemist 

Nu je precies weet wat de symbolische betekenissen zijn van de verschillende soorten tulpen, kun je natuurlijk niet wachten om zelf een mooi boeket aan te schaffen. Bestel daarom een tulpenboeket voor jezelf of om cadeau te geven en laat het bezorgen via Regiobloemist. 

Als je geen keuze kunt maken uit de bovenstaande kleuren, kies dan voor een prachtige gemengde bos tulpen in de meest uiteenlopende kleuren. Je laat ze eenvoudig thuis bezorgen, bij jezelf of bij een dierbaar persoon. 

Mooie verse tulpen bestellen en laten bezorgen door Regiobloemist is altijd een goed idee. Om jouw interieur op te fleuren, iemand te laten weten dat je van hem of haar houdt of ter eren van een speciale gelegenheid. 

Kleurrijke tulpen met mooie betekenissen voor in huis

Met een mooie bos tulpen haal je de lente direct naar binnen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor een bos met één kleur of juist een vrolijk gemengd boeket. Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau voor een specifieke gelegenheid? Maak dan gebruik van de symbolische betekenissen achter de prachtige kleuren van tulpen. Geef wat vrolijkheid, integriteit, luxe, geluk of pure passie cadeau. Natuurlijk hoef je daar zelf niet voor op pad. De mooiste tulpen bestel je namelijk eenvoudig online bij Regiobloemist. Je laat ze bezorgen waar én wanneer jou dat uitkomt.