De mooiste bloemen en de leukste dingen om te doen voor Moederdag

Op 12 mei 2019 verwen je jouw moeder natuurlijk met de mooiste bloemen. Maar wil je dit jaar eens echt uitpakken op Moederdag? Dan maak je er een speciale dag van met de leukste dingen om te doen. Samen met je moeder uiteraard.

In dit artikel geven we je de beste tips voor de mooiste Moederdag boeketten én geven we je wat extra inspiratie voor gezellige uitjes. Want deze bijzondere dame verdiend het natuurlijk om een dagje extra verwend te worden.

De beste bloemen om te geven op Moederdag

Wil je jouw Moederdag bloemen wat extra kracht meegeven? Dan stem je het boeket natuurlijk af op de persoonlijkheid van jouw grootste fan. Gelukkig zijn er heel veel mooie bloemen die symbool staan voor kracht, liefde en schoonheid. En laten dat nou precies de sterke punten van jouw heldin zijn. We hebben de mooiste bloemen voor Moederdag voor je op een rij gezet. Natuurlijk met een kleine beschrijving van de betekenis:

1. Lisianthus voor beeldschone en sterke moeders

De fluweelzachte en fragiele blaadjes van de lisianthus tonen gelijkenis met de schoonheid van moeders. Hoewel de uitstraling van deze bloem adembenemend is, staat ze symbool voor kracht, charisma en dankbaarheid. Daarmee is de lisianthus onmisbaar in een Moederdag boeket.

Direct mooie bos bloemen online bestellen voor Moederdag? Bekijk dan nu onze speciale aanbod aan Moederdag boeketten:

2. Chrysanten voor liefdevolle moeders met een hart van goud

De kleurrijke en elegante Chrysant staat ook wel bekend als bloem van goud en kleurt daarmee perfect bij het hart van menig moeder. Chrysanten staan symbool voor gezondheid en een flinke dosis geluk. Alles wat jouw lieve moeder je dagelijks geeft dus. Chrysanten zijn verkrijgbaar in prachtige kleurschakeringen en vormen daarmee een vrolijk Moederdag boeket.

3. Gladiolen voor echte heldinnen en strijders

Waakt jouw moeder als een leeuwin over jou? Dan mogen gladiolen niet ontbreken in de bloemen die je haar voor Moederdag cadeau doet. Ze staan symbool voor overwinning en trots. En natuurlijk ben je zo trots als een pauw op jouw moeder. Varieer lekker met kleuren zoals rood, crème, roze en oranje voor een Moederdag boeket met power.

De leukste dingen om te doen met je moeder op moederdag

Waarom zou je het deze Moederdag alleen bij een boeket en een kop koffie laten? Maak er eens iets speciaals van. Een beetje quality time voor jou én je lieve moeder versterkt jullie onderlinge band. Daarnaast is het natuurlijk de hele dag Moederdag. Genoeg tijd dus om eens uitgebreid dankjewel te zeggen voor al haar goede zorgen. 

Inspiratie nodig? We hebben de leukste dingen om te doen met je moeder op Moederdag voor je op een rij gezet:

1. Maak haar wakker met een lief ontbijtje

Om de dag extra feestelijk te beginnen, verwen je jouw moeder natuurlijk met een lekker ontbijtje. Het traditionele broodje met ei laat je vandaag beter even achterwege. Koop wat eetbare bloemetjes in bij het tuincentrum en versier hiermee het bakje met vers fruit en yoghurt. Heb je wat meer tijd? Bak dan zelf wat zoete muffins en decoreer ze met bloemen. Een beter begin van Moederdag is er haast niet. Natuurlijk zijn vers afgebakken broodjes naast een vaasje met vers geplukte bloemetjes ook een lief gebaar.

2. Neem haar mee op een kleurrijke expeditie

Jij en je moeder zijn twee handen op één buik. Trek er dus samen lekker op uit de natuur in. Er zijn vast wel een aantal mooie parken bij jou in de buurt, of laat je betoveren door de kleurenpracht in de Keukenhof. De Hortus Botanicus is ook een echte aanrader voor een leuk uitje op Moederdag.

3. Bijkomen tijdens een high tea en verwennerij bij de bloemist

Met een high tea breng je elke moeder in de verleiding. Een gezellige lunch mag natuurlijk ook. Geniet van elkaar en haal oude herinneringen op. Daarbij mag je jouw moeder best vertellen hoe dankbaar en trots je op haar bent. Moederdag is tenslotte haar dag.

Zijn jullie uitgekletst en bijgekomen? Vertel haar dan dat je nog een geweldige verrassing voor haar hebt. Tijd voor pure verwennerij bij de bloemist. Waar jullie je ook bevinden, er is altijd wel een goede bloemist of een tuincentrum in de buurt. Verras haar nog eens extra met een prachtig Moederdag boeket die ze natuurlijk helemaal naar eigen wens mag samenstellen.

4. De bloemen op de vaas? Tijd voor een wijntje

Net zoals jij zijn ook moeders dol op een wijntje. Verras haar met een lekkere rosé, een volle rode of frisse witte wijn. Ondertussen zetten jullie samen het Moederdag boeket op de vaas en genieten jullie na van de leuke dag. Hapje erbij? Natuurlijk! Ook de liefde van een moeder gaat tenslotte door de maag. Reserveer een tafel voor twee in een intiem eethuisje of bereid samen lekkere hapjes waar jullie samen van genieten tijdens een leuke film.

Moederdag bloemen aan huis bestellen en bezorgen op zondag?

Moederdag valt natuurlijk altijd op zondag. Dit zet je natuurlijk aan het denken als je bloemen voor Moederdag wilt bestellen en laten bezorgen. Geen paniek, want sommige bloemisten bezorgen tevens op zondag de mooiste bloemen. Ook op Moederdag dus! Moederdag bloemen aan huis laten bezorgen op zondag biedt in veel gevallen uitkomst. Misschien heb je die dag andere verplichtingen waar je niet onderuit komt, of ben je op vakantie in het buitenland. Wat is er dan leuker om je moeder op Moederdag te verrassen met een vers boeket.

Bestellen doe je eenvoudig online. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende soorten bloemen die allemaal vers tot een prachtig boeket worden gebonden. Tegenwoordig behoren zondagsleveringen bij de meeste bloemisten tot de mogelijkheden. As je op Moederdag niet persoonlijk dank je wel kunt zeggen tegen moeder, is het bestellen en laten bezorgen van bloemen een prachtige manier om haar in het zonnetje te zetten.

Rozen bestellen, bos rozen of een roos laten bezorgen bloemist met boeket afbeelding

Alle ingrediënten voor een geslaagde moederdag

Met de bovenstaande tips ben je helemaal op de hoogte van de mooiste bloemen voor Moederdag. Je stemt het Moederdag boeket nu eenvoudig af op de sterke persoonlijkheid van jouw lieve heldin. Daarnaast weet je ook welke leuke dingen je samen met je moeder kunt doen op deze gezellige dag. Verras haar met een ontbijtje, trek er samen op uit en geniet van elkaars aanwezigheid.

Kun je er op deze speciale dag niet persoonlijk bij zijn? Laat haar dan op een andere manier weten dat je aan haar denkt. De mooiste Moederdag bloemen kun je nu ook online bestellen én op zondag laten bezorgen.