De beste verzorgingstips voor prachtige orchideeën in huis

Orchideeën zijn een verrijking voor je interieur. Daarom wil jij je plant dan ook zo lang mogelijk mooi, bloeiend en gezond houden. Met deze verzorgingstips voor prachtige orchideeën in huis kun je dan ook extra lang genieten van deze koningin onder de plantsoorten. Fijn, want naast prachtig is de orchidee ook nog eens een hele bijzondere bloem. Zeker de vlinderorchidee heeft een lange en regelmatige bloeiperiode.

Orchidee kopen? Alles wat je moet weten over deze bijzondere bloem

Dat orchideeën bijzondere bloemen zijn hoeven we je niet te vertellen. Toch herbergt deze plant nog en aantal opmerkelijke feiten. Zo bestaan er wel meer dan 20.000 orchideeën soorten. 

De meest bekende soort is de vlinderorchidee. Deze vind je dan ook terug in tal van huiskamers. Niet alleen omdat de bloem een prachtige uitstraling heeft, maar ook omdat de Phalaenopsis meerdere malen kan bloeien. Als je de juiste verzorgingstips voor orchideeën toepast, kan dat oplopen tot wel 3 keer per jaar. 

Orchidee online bestellen? Snel en eenvoudig thuisbezorgd met Regiobloemist. Kies uit verschillende soorten en fleur je huiskamer op met een prachtige orchidee. Overigens ook leuk als cadeau:

Van oorsprong zijn orchideeën van subtropische afkomst. Ze zijn lang geleden ingevoerd vanuit Australië en Azië. Maar, ook de tropische regenwouden zijn een plaats waar orchideeën zich prima thuis voelen.

Als je een orchidee wilt kopen, is het ook belangrijk rijk om te weten welke verschillende soorten er zijn. Hoewel de vlinderorchidee het meest gangbaar is, kun je jouw woonkamer ook opvrolijken met andere bloemsoorten. 

De Cymbidium is bijvoorbeeld verkrijgbaar in diverse mooie kleuren zoals groen, rood of geel. Deze orchideeën soort staat éénmaal per jaar in bloei maar doet dat wel voor een periode van 3 tot 4 maanden. Wil je naast kleurenpracht in je woning ook een lekkere geur? Kies dan voor de Cattleya orchidee. Deze bloemen geven een heerlijke zoete geur af.

De top 4 verzorgingstips voor prachtige orchideeën in huis

Met een orchidee in huis geef je de ruimte direct een tropisch sfeertje. Om dit te kunnen bereiken is een goede verzorging natuurlijk noodzakelijk. Daarom voorzien we je graag van de beste verzorgingstips voor prachtige orchideeën in huis.

1. hoeveel water heeft een orchidee nodig?

De orchidee is redelijk makkelijk in onderhoud. Dat geldt ook als het aankomt op water geven. In de zomerperiode doe je dat het beste om de 6 dagen. Tijdens de koudere dagen kan de orchidee zelfs tot wel 10 dagen zonder water. Orchideeën kunnen met zowel de bladeren, de wortels als de bloem water opnemen. Vernevelen met een plantenspuit is dan direct de beste manier om jouw orchideeën van voldoende vocht te voorzien.

2. voeding voor de orchidee 

Orchideeën hebben de juiste voeding nodig om optimaal te kunnen bloeien en groeien. Het toevoegen van vloeibare voeding voor orchideeën kun je zowel tijdens als na de bloei doen. Als de bloemen nog niet bloeien, is een bemesting om de 21 dagen voldoende. Staat de koningin der planten wel in bloei? Dan kun je tijdens het bewateren wat vloeibare meststof voor orchideeën toevoegen.

3. de juiste standplaats en pot voor orchideeën

Deze prachtige plant is dol op licht. Kies daarom altijd voor een plaats welke voldoende daglicht biedt, maar beschermt is tegen direct zonlicht. Daardoor kunnen de bladeren verbranden wat de gezondheid van de plant niet ten goede komt. Ook de pot die je kiest is van groot belang om lekker lang te genieten van prachtige orchideeën in huis. Een glazen of doorzichtige bloempot is daarbij de beste keuze. Lichtinval kan de wortels op deze manier goed bereiken. Ook zijn er speciale bloempotten voor orchideeën verkrijgbaar. Deze hebben een verhoging zodat de wortels van de plant niet aan een overdaad van vocht worden blootgesteld.

4. zo laat je jouw orchidee opnieuw bloeien

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van deze kleurrijke plant in huis. Gelukkig kunnen orchideeën meerdere malen per jaar bloeien, mits je ze voorziet van de juiste verzorging. Om ze opnieuw te laten schitteren, kun je de stengel van de uitgebloeide orchidee tot net boven de tweede knop afknippen. De plant zal zich zo geroepen voelen om nog een keer te gaan bloeien. Ook kun je ervoor kiezen om de stengel van de plant helemaal af te knippen. Dit doe je wanneer de stengel wat aan de droge kant is. Ook deze verzorging zet jouw orchidee nogmaals in bloei.

Een tropisch tintje in huis met de orchidee

Met de bovenstaande verzorgingstips voor prachtige orchideeën in huis, kun je extra lang genieten van deze bijzondere bloemen. Daarbij heb je ook nog eens de keuze tussen verschillende soorten. Met deze handige tips hou je jouw koningin der planten gezond én optimaal bloeiend. Natuurlijk bestel je jouw favoriete orchidee eenvoudig en snel online bij de Regiobloemist. Door het toepassen van de bovenstaande trucs geef je elke ruimte in huis een tropisch tintje mee.

Bestel eenvoudig en snel orchideeën voor thuis bij Regiobloemist

Met de bovenstaande verzorgingstips voor prachtige orchideeën, wil je natuurlijk zo snel mogelijk kunnen genieten van deze mooie bloemen in huis. Gelukkig bestel je de mooiste orchideeën snel en eenvoudig online. Dat doe je het beste bij Regiobloemist. Daar heb je namelijk de keuze uit verschillende soorten orchideeën in de meest uiteenlopende kleuren. 

Het voordeel van online orchideeën bestellen is dat je daarvoor niet de deur uit hoeft. Ze worden namelijk altijd snel bij je thuisbezorgd. Zo kun je ook als je geen tijd hebt om te winkelen genieten van de mooiste planten in huis. Online orchideeën bestellen voor in huis doe je dan ook het makkelijkst bij Regiobloemist.