De beste 20 bloemen om een jubileum mee te vieren

Een jubileum vieren doe je natuurlijk met de mooiste bloemen. Daarmee laat je merken hoe speciaal iemand voor je is of hoe gelukkig je bent dat jullie deze mijlpaal samen hebben bereikt. Dit kan een huwelijksjubileum zijn, maar natuurlijk ook een speciale dag in jullie samenzijn. 

Jubileumbloemen geven ter ere van een feestelijk moment is altijd een goed idee. Voor elke gelegenheid is er namelijk wel een passend jubileumboeket. Om je te helpen met je keuze, hebben we de beste 20 bloemen om een jubileum mee te vieren voor je op een rij gezet.

Huwelijksjubileum bloemen of op zoek naar een boeket of cadeau voor je jubileum?

Zeker als het gaat om een speciaal moment, mag je de ander best laten weten hoe speciaal hij of zij voor je is. Dat geldt natuurlijk zeker voor een huwelijksjubileum. Bijvoorbeeld als je 1, 5 of zelfs 25 jaar getrouwd bent. Elk jaar heeft daarbij zijn eigen bloem. Zo zijn zonnebloemen bijvoorbeeld de perfecte huwelijksjubileum bloemen om cadeau te geven als je 3 jaar getrouwd bent.

Haal de meest prachtige jubileum bloemen in huis met onze selectie jubileumboeketten:

Wil je naast een boeket ook een leuk cadeau om een jubileum mee te kunnen vieren? Kies dan voor een heerlijke fles rode wijn, of feestelijke prosecco. Natuurlijk is de lijst met symbolische bloemen nog veel langer. Daarom hebben we een prachtige top 20 voor je samengesteld met de mooiste jubileumbloemen. Deze bloemen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor gedenkwaardige trouwdag, maar ook voor andere speciale jubileums.

  • 1 jaar: de anjer hoort bij een jubileum dat één jaar oud is. De bloem staat symbool voor voorspoed en onvoorwaardelijke liefde. Een mooi vooruitzicht op de toekomst dus.
  • 2 jaar: het lelietje van dalen mag niet ontbreken bij een 2-jarig jubileum. Deze mooie bloem staat symbool voor pure liefde, maar ook voor kracht en bescheidenheid.
  • 3 jaar: zonnebloemen stralen één en al vrolijkheid uit. Daarnaast staan ze symbool voor loyaliteit, warmte en trouw. Een perfecte bloem dus om een 3-jarig jubileum mee te vieren.
  • 4 jaar: geraniums staan prachtig in een 4-jarig jubileumboeket. Ze staan voor geborgenheid, standvastigheid en vriendschap.
  • 5 jaar: met de madelief vier je deze 5-jarige mijlpaal op een originele manier. Deze lieve bloemen staan namelijk symbool voor een toekomst vol met romantiek en passie.

  • 6 jaar: calla’s vertegenwoordigen wijsheid en schoonheid. Ze staan ook symbool voor een groeiende liefde of vriendschap. Perfect dus om te laten verwerken in een symbolisch jubileumboeket.
  • 7 jaar: met een boeket fresia's symboliseer je het vertrouwen in elkaar. Dat kan in een huwelijk zijn, maar natuurlijk ook in een vriendschap die al meer dan 7 jaar standvastig en sterk is.
  • 8 jaar: met de clematis laat je jouw vriend of partner weten hoezeer je hem of haar waardeert en adoreert. De bloem staat symbool voor zowel innerlijke schoonheid, creativiteit en slimheid.
  • 9 jaar: de paradijsvogelbloem , of ook wel de strelitzia, is in alle opzichten bijzonder. Ze staan voor de schoonheid en de pracht van jullie onderlinge band. 
  • 10 jaar: met de narcis vier je een 10-jarig huwelijksjubileum of een andere bijzondere dag. Met narcissen laat je weten dat je de ontvanger leuk vindt zoals hij of zij is.
  • 11 jaar: tulpen staat symbool voor de liefde, maar ook voor verbondenheid en exclusiviteit. En dat mag best gevierd worden tijdens een 11-jarige jubileum.
  • 12 jaar: de pioenroos mag niet ontbreken bij een 12 of 12,5-jarig jubileum. Ze kondigen nog meer romantiek en liefde aan, maar staan ook symbool voor een rijk leven samen.
  • 13 jaar: chrysanten staan voor puur geluk. Een perfecte jubileum bloem dus om te laten verwerken in een feestelijk boeket.

  • 14 jaar: de dahlia symboliseert de waarheid waarop jullie liefde is gebaseerd. Daarnaast staan ze ook voor kracht en toewijding. De dahlia kan daardoor ook als jubileumbloem gegeven worden tijdens een ander feestelijk moment.
  • 15 jaar: de roos mag natuurlijk niet ontbreken bij een 15-jarig huwelijks- of vriendschapsjubileum. Ze staan voor pure liefde en romantiek, maar ook voor een evenwichtige toekomst.
  • 20 jaar: met de aster in een jubileumboeket laat je zien hoeveel liefde en geduld jullie voor elkaar hebben. Ze mogen zeker niet ontbreken bij een jubileum dat al 20 jaar oud is.
  • 25 jaar: met de iris vier je deze bijzondere dag op een speciale manier. Met deze bloemen laat je namelijk zien dat jullie relatie of huwelijk al 25 jaar lang gebaseerd is op geloof in elkaar, hoop voor de toekomst en de moed om er altijd voor elkaar te zijn.
  • 30 jaar: als je de lelie laten verwerken in een jubileumboeket, dan zeg je jouw geliefde of partner dat je nog steeds valt voor zijn of haar onschuld, schoonheid en puurheid. Een belangrijke basis voor een 30-jarig jubileum.
  • 40 jaar: met gladiolen laat je jouw partner weten dat je na 40 jaar nog steeds tot over je oren verliefd bent. Met de gladiool vertel je dat jullie samenzijn is gebaseerd op oprechtheid en innerlijke schoonheid.
  • 50 jaar: met gele rozen laat je dit bijzondere jubileum niet zomaar voorbij gaan. Door ze te laten verwerken in een jubileumboeket, geef je een symbolisch cadeau dat staat voor pure liefde en onvoorwaardelijke vriendschap.

Bestellen en laten bezorgen van jubileumbloemen doe je eenvoudig bij Regiobloemist

Aan de hand van de bovenstaande lijst met de 20 beste bloemen om een jubileum mee te vieren, wordt het bestellen en laten bezorgen van een jubileumboeket wel heel eenvoudig. Dat doe je het beste bij de Regiobloemist. Daar heb je de keuze uit tal van verse bloemen en boeketten. Natuurlijk worden ze keurig bezorgd op de door jouw gewenste locatie. Zo weet je zeker dat je jouw partner of vriend op een originele manier kunt verrassen ter ere van een jubileum. Het online bestellen en snel laten bezorgen van de mooiste jubileumbloemen doe je dus eenvoudig bij Regiobloemist.