Belangrijke update over levering via de bloemist. Meer info hier >>

De 2020 Regiobloemist bloemengids: Welke bloem vertegenwoordigd welke maand?

2020 begint pas echt goed met onze Regiobloemist bloemengids. Want zo weet je precies welke bloem er bij jouw geboortemaand past. Met deze bloemengids heb je dus altijd voldoende inspiratie voor een uniek cadeau, maar kun je ook jezelf verwennen met bloemen die perfect bij jouw persoonlijkheid passen.

Elke maand kent zijn eigen bloem. Of je nu in januari of oktober jarig bent, er is altijd een maandbloem te vinden die precies bij je past. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je precies weten welke bloem jouw maand vertegenwoordigd? Bekijk dan de onderstaande Regiobloemist bloemengids voor 2020.

Voor elke geboortemaand een geboortebloem! Dit is je geboortebloem en past het best bij je geboortemaand

Zoals ook elk jaargetijde zijn eigen bloemen kent, zo geldt dat ook voor een maand. Er is altijd wel een vrolijke bloeier te vinden die op haar best is in een bepaalde maand. Elke geboortemaand kent dus zijn eigen geboortebloem. We hebben alle 12 maandbloemen voor je op een rij gezet. Zo maak je altijd de beste keuze voor een cadeau, of een mooi boeket voor jezelf.

Januari

Ben jij geboren in januari? Dan ben je een steenbok of een waterman en is de anjer jouw geboortebloem. Deze mooie bloem staat symbool voor genegenheid en liefde. Ook het sneeuwklokje, dat schoonheid vertegenwoordigd, past bij jouw maand.

Wil je iemand verrassen met zijn of haar geboortebloem en een persoonlijk wenskaartje via Regiobloemist. Bij Regiobloemist bestel je enkel dagverse bloemen, gemaakt en bezorgd door je lokale bloemist:

Februari

Als februari jouw maand is, dan maakt je dat een waterman of een vis. Rode rozen zijn dan jouw geboortebloem. Ze zijn het ultieme symbool van liefde, en dat komt mooi uit in deze Valentijnsmaand. Liever een boeket met sleutelbloemen? Ook deze uitbundige bloem hoort bij de maand februari.

Maart

Maart is de maand van het sterrenbeeld vis en ram. De maandbloem voor maart is de narcis. Ze kondigen het voorjaar aan maar betekenen ook “brenger van geluk en vriendschap”. Een heerlijke geboortebloem dus om jouw interieur mee op te vrolijken.

April

De maand april is voor de ram of stier. Het is de madelief die helemaal thuishoort in deze maand. De lieve bloemetje staan voor de eeuwige jeugd, puurheid én onschuld.

Mei

Ben je een stier of een tweeling? Dan is mei jouw geboortemaand. De maandbloemen die hierbij horen zijn lelietjes van dalen. Een lieflijk bloemetje dat bol staat van de romantiek. Perfect dus om jouw maand iets extra’s mee te kunnen geven.

Juni

Als je geboren bent in de maand juni, dan kun je een tweeling of een kreeft zijn. De maandbloem die dan het beste bij jouw geboortemaand past is de tulp. Bij voorkeur de rode. Ze staan dus niet alleen het symbool voor ons land, maar ook voor de maand waarin jij geboren bent.

Juli

De kreeft of de leeuw die geboren is in de maand juli, heeft de keuze uit twee prachtige maandbloemen. Ridderspoor staat symbool voor liefde en de sterke vertrouwensband die daarbij hoort. Ook de lelie hoort bij de maand juli. Bij voorkeur in de kleur roze.

Augustus

Mensen die in de maand augustus zijn geboren, voelen zich leeuw of maagd. De geboortebloem die past bij deze maand is de gladiool. Deze stoere bloem staat voor eer en oprechtheid. Omdat gladiolen er in verschillende kleuren zijn, laat je eenvoudig een vrolijk maandboeket samenstellen.

September

Als september jouw geboortemaand is, dan ben je een maagd of een weegschaal. De aster voelt zich helemaal thuis in deze maand. Haar kleurrijke bloemetjes betekenen wijsheid en liefde. Een prima keuze dus voor een uniek verjaardagscadeau.

Oktober

Ben jij een weegschaal of een schorpioen en is oktober jouw geboortemaand? Doe jezelf dan een plezier en maak een keuze uit één van de vele soorten goudsbloemen. Dit is namelijk dé bloem voor de maand september. Ze staan symbool voor elegantie en tevredenheid.

November

Als najaars-kind ben je een echte schorpioen of een boogschutter. De bloemen die symbool staan voor jouw geboortemaand zijn chrysanten. Deze bloemen hebben de meest uiteenlopende herfstkleuren en brengen je een flinke dosis geluk en liefde met zich mee.

December

Je bent een steenbok of een boogschutter als december jouw geboortemaand is. Je hebt maar liefst twee prachtige maandbloemen waar je een keuze uit kunt maken. In de eerste plaats is dat de rode amaryllis. Ze passen heel goed bij deze feestmaand. Dat geldt ook voor de dieprode kerststerren. Ze stralen zowel warmte als liefde uit en passen daardoor heel goed bij jouw geboortemaand.

Bestel vandaag nog je maandbloem en laat het direct bezorgen door onze lokale topbloemisten

Ben je enthousiast geworden nu je weet welke bloem welke maand vertegenwoordigd? Bestel dan vandaag nog de maandbloem die past bij jouw geboortemaand. Natuurlijk doe je dat eenvoudig online bij één van de lokale topbloemisten van Regiobloemist. Je laat ze vervolgens direct bezorgen op een adres naar keuze. Dat kan bij een lieve vriendin zijn, maar natuurlijk ook bij jezelf thuis. Kies voor een fleurig boeket met jouw favoriete maandbloemen en haal wat extra vrolijkheid in huis tijdens jouw geboortemaand.

Online maandbloemen bestellen en laten bezorgen uit de 2020 bloemengids van Regiobloemist

Of je nu een boeket met alleen maar geboortebloemen wilt bestellen, of liever een gemengde bos geboortebloemen laat bezorgen. Bij Regiobloemist doe je dat eenvoudig online. Maak een keuze uit de bovenstaande bloemengids voor 2020 en geniet elke maand van de mooiste maandbloemen in huis.