De top 9 redenen waarom je bloemen in huis wilt hebben

We weten allemaal dat we gewoon nét wat vrolijker worden van een mooi boeket. Maar waarom zou je eigenlijk nog meer bloemen in huis willen hebben? In dit artikel geven we je 9 goede redenen om jezelf regelmatig te verwennen met een mooie bos bloemen. Want naast het feit dat ze je interieur van een lekkere boost voorzien, doen ze dat ook voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid. Wat bloemen nog meer voor je doen? We vertellen het je in deze top 9 redenen waarom je bloemen in huis wilt hebben.

De voordelen van bloemen in huis

Voel jij je soms wel eens schuldig als jij je zoveelste bos bloemen mee naar huis neemt? Niet doen! Een vers boeket in huis geeft je juist heel veel voordelen. In de onderstaande top 9 leggen we deze voordelen graag aan je uit. Zo heb je altijd een goede reden om je woonkamer of keuken te vullen met een geurend en kleurend boeket.

1. Een beter humeur met bloemen in huis

Bloemen in huis zorgen direct voor een beter humeur. Je voelt je gewoonweg blijer en vrolijker als jouw woonkamer gevuld wordt door deze kleurenpracht. Maar waarom eigenlijk? Een goed humeur zorgt ervoor dat ons lichaam het gelukshormoon aanmaakt. Dit worden ook wel feromonen genoemd. Tegelijkertijd daalt hierdoor het stressniveau waardoor jij je beter kunt ontspannen. Bloemen in huis bezorgen je dus écht een heerlijk humeur.

2. Met bloemen haal je de gezelligheid in huis

Natuurlijk wil iedereen een gezellige woonomgeving. Toch kan het zonder een mooi boeket op tafel een beetje saai of kaal aandoen. Een mooi samengesteld boeket zorgt dus voor een warme sfeer en ambiance. Temeer omdat bloemen in alle uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn. Zo stem je de bloemen ook nog eens af op de kleuren van je inrichting. Een gezelliger woonaccessoire dan een boeket bloemen bestaat er gewoonweg niet.

Wie houdt er nou niet van een prachtige, verse bos bloemen in huis. Snel en eenvoudig thuisbezorgd met Regiobloemist. Fleur je huis helemaal op met onze seizoentoppers:

3. Natuurlijke luchtzuivering

Schone en zuivere lucht is belangrijk voor ons. Het zorgt voor een prettig leefklimaat in huis. Bloemen zijn daar een goed voorbeeld van. Ze houden de lucht in de betreffende ruimte zuiver en schoon. Daarbij kun je denken aan een sigarettenlucht of stoffen die in de lucht achterblijven door het gebruik van schoonmaakmiddelen.Zeker chrysanten en gerbera’s zijn fantastische natuurlijke lucht verbeteraars. Reden te meer dus om deze mooie bloeiers in huis te halen.

4. Een mooi boeket versnelt het genezingsproces

Iedereen voelt zich wel eens futloos of grieperig. Juist dan heb je alle reden om een mooie bos bloemen in huis te halen. Ze versnellen het herstel na een ziekte en zorgen voor een goed genezingsproces. Dit komt omdat bloemen ons gelukkiger maken. Ook het eerder genoemde gelukshormoon komt hierbij om de hoek kijken en heeft een positief effect op de genezing. Het is dan ook niet voor niets dat een ziekenbezoek vaak niet compleet is zonder een mooi boeket.

5. Bloemen brengen harmonie en balans

Een goede harmonie en ambiance in huis is belangrijk. Daardoor voel jij je extra geborgen en veilig. Een boeket bloemen zorgt in de eerste plaats voor harmonie omdat je altijd de kleuren en samenstelling kunt kiezen waar jij van houdt. Dit gevoel houdt je mentale evenwicht in balans. Elke bloem heeft dan ook zijn eigen diepere betekenis. Haal je een boeket bloemen in huis? Dan kun je rekenen op een fijne harmonie én balans.

6. Een boeket bloemen brengt positieve energie

Net zoals een bos bloemen in huis ons beter laat ontspannen, zo geven ze ons ook een flinke dosis positieve energie. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat bloemen voor een behaaglijk gevoel in huis zorgen. Met een mooi boeket op tafel, voelen we niet alleen warmte maar ook genegenheid en geborgenheid. Deze elementen hebben een positieve invloed op onze mentale energie, maar ook op het energieniveau in huis. Dat merk je bijvoorbeeld als mensen of vrienden graag bij je op bezoek komen.

7. Lang genieten van jouw unieke woonaccessoire

Nog een goede reden waarom je bloemen in huis wilt hebben is het langdurige plezier dat ze je bezorgen. Zo kun je al snel uitgekeken zijn op een nieuw woonitem, met een bos bloemen is dat niet zo. Je kunt namelijk eindeloos blijven variëren in kleuren en samenstellingen. En verzorg jij je boeket op de juiste manier? Dan kun je extra lang genieten van jouw prachtige bos bloemen.

8. De diepere betekenis van bloemen

Elke bloem heeft zijn eigen betekenis en symbolische waarde. Door je hierin te verdiepen haal je dus altijd een bos bloemen in huis die geheel past bij jouw leefsituatie of persoonlijkheid. Extra leuk natuurlijk, zo’n op maat gemaakt boeket op tafel. De symbolische betekenis achter bloemen geeft je ook nog eens extra energie. Nog een goede reden dus om altijd een mooi boeket in huis te willen hebben.

9. Dé remedie tegen angsten, stress en depressies

We weten al dat bloemen ons vrolijker en beter gehumeurd maken. Omdat ze ook voor positieve energie en harmonie zorgen, is een mooi boeket ook heilzaam als je last hebt van depressieve gevoelens, overmatig veel stress of angsten. Bloemen die je daarvoor het beste in huis kunt halen zijn bijvoorbeeld kamille en teunisbloem. Je kunt ze laten verwerken in een fleurig boeket. Zo kun je altijd profiteren van een win-win situatie.

Bestel eenvoudig en snel bloemen voor in huis bij de Regiobloemist

Met deze top 9 heb je dus altijd een goede reden om bloemen in huis te willen hebben. Ze fleuren je dag op en maken het leven gewoonweg leuker en aangenamer. Daarnaast hebben ze ook nog eens een positieve invloed op onze mentale gezondheid. Online bloemen bestellen doe je gelukkig snel en eenvoudig bij Regiobloemist. Daar kun je de mooiste bossen laten samenstellen die helemaal voldoen aan jouw persoonlijke voorkeur. Natuurlijk worden alle bloemen vers verwerkt en verzonden naar het door jouw opgegeven adres. Makkelijk én snel. Daarmee is bloemen bestellen bij Regiobloemist misschien nog wel een goede reden om altijd bloemen in huis te willen hebben.

Met bloemen haal je een positieve sfeer in huis

Nu we je alle goede redenen hebben vertelt over waarom je bloemen in huis zou willen hebben, is het hoog tijd om uit te zoeken welke reden het best aansluit bij jouw situatie. Wil je een boeket op tafel om je interieur gezelliger te maken? Verlang je naar meer harmonie of balans in huis of wil je de lucht binnen de leefomgeving laten zuiveren? Allemaal goede redenen om bloemen in huis te willen hebben. Gelukkig kun je jouw favoriete bloemen eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen door Regiobloemist. Daar heb je nu immers heel veel goede redenen voor.