De top 12 speciale gelegenheden voor bloemen

Er zijn diverse speciale gelegenheden te bedenken waarbij het geven van bloemen op zijn plaats is. Toch zijn er een aantal gelegenheden die eruit springen. Een mooi boeket of een passende bos bloemen mag in dat geval zeker niet ontbreken.

Daarom hebben we een top 12 met speciale gelegenheden voor bloemen samengesteld. Om het je nog makkelijker te maken, vertellen we je ook welke bloemen het meest geschikt zijn voor de specifieke gelegenheid. Zo weet je zeker dat je de bloemen die je geeft passen bij de gebeurtenis. 

Het vinden van de geschikte bloem voor iedere gelegenheid

Het vinden van de geschikte bloem voor de gelegenheid kan best nog wel een opgave zijn. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Met deze top 12 weet je niet alleen voor welke gebeurtenis bloemen passend zijn, maar ook welke bloemen je daarbij het best voor uit kunt kiezen. Zo geef je ook nog eens een boeket cadeau met een symbolische waarde.

1. Moederdag

In deze top 12 speciale gelegenheden voor bloemen staat Moederdag natuurlijk met stip op nummer 1. Een mooiere dag om je moeder te voorzien van een prachtig boeket bloemen bestaat haast niet. Moederdag is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met rode rozen. Daarmee overtuig je jouw moeder van de liefde die je voor haar voelt. Naast de kleur rood, kun je een Moederdag boeket ook samen laten stellen met roze witte rozen.

2. Valentijn

Op Valentijnsdag mogen dieprode rozen echt niet ontbreken. Daarmee laat je jouw geliefde op een speciale manier merken hoe speciaal hij of zij is. Je kunt kiezen voor een boeket met alleen rozen, maar ook in combinatie met lieflijk gipskruid komen Valentijn bloemen helemaal tot hun recht.

Op zoek naar prachtige bloemen voor je gelegenheid? Wij kunnen bloemen thuis laten leveren voor werkelijk elke gelegenheid. Of je nu bloemen zoekt voor een verjaardag, jubileum of gewoon zomaar, bij Regiobloemist vind je altijd een passend boeket voor de gelegenheid:

De top 12 speciale gelegenheden voor bloemen. Het vinden van de geschikte bloem voor iedere gelegenheid. Bestel nu eenvoudig en snel bloemen online voor iedere gelegenheid bij de Regiobloemist selectie bloemen.

3. Verjaardag

Als je iemand op zijn of haar verjaardag wilt verrassen met een mooie bos bloemen, dan doe je dat het beste met gerbera’s. Te meer omdat deze bloemen verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende en vrolijke kleuren. Laat een verjaardag boeket samenstellen in de favoriete kleur van de jarige, of maak er een prachtig gemengd boeket van. Zo ben je altijd in het bezit van een passend verjaardagscadeau.

4. Nieuwe woning

Ook een nieuwe woning vraagt om een mooie bos bloemen. Ze fleuren het nieuwe onderkomen lekker op waardoor de nieuwe bewoners zich direct thuis zullen voelen. Er is namelijk niets leukers dan direct een mooi boeket ontvangen in je nieuwe paleis. Bloemen die geschikt zijn om te geven bij een nieuwe woning zijn chrysanten. De kleine bloemetjes zorgen voor een gezellige uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Want, deze nieuwe aanwinst mag natuurlijk best uitbundig gevierd worden.

5. Huwelijk

Gaat er iemand trouwen? Dan maak je met bloemen altijd een geweldige entree. Witte of rode anjers cadeau geven is dan een prima keuze. Ze staan namelijk voor liefde, genegenheid en geluk. En dat is nou precies wat je het kersverse echtpaar toewenst. Een boeket met anjers zorgt ook in de dagen na het huwelijk voor een heerlijke romantische sfeer in het liefdesnest.

6. Beterschap

Calla’s zijn zeer geschikt als je iemand een voorspoedig herstel of beterschap wilt toe wensen. De bloemen staan symbool voor zuiverheid en kracht. Een geschikte bloem dus voor deze gelegenheid. Geef een prachtige bos cadeau als iemand thuis komt uit het ziekenhuis, of wel wat extra kracht kan gebruiken. Met zo’n vrolijke bos calla’s naast het bed of in de woonkamer gaat het herstel een stuk sneller.

De top 12 speciale gelegenheden voor bloemen. Het vinden van de geschikte bloem voor iedere gelegenheid. Bestel nu eenvoudig en snel bloemen online voor iedere gelegenheid bij de Regiobloemist afbeelding 2.

7. Geboorte

In deze top 12 speciale gelegenheden voor bloemen mag ook een geboorte niet ontbreken. Bloemen zijn zeer geschikt om de ouders of trotse opa en oma mee te verrassen. De bloemen die je kunt laten verwerken in een geboorte boeket kun je ook nog eens helemaal aanpassen qua kleur. Zo kies je voor de geboorte van een meisje vooral bloemen in zacht roze, zoals bijvoorbeeld rozen of gerbera’s. Voor een jongetje maak je een keuze uit mooie blauwe bloemen zoals de anemoon of blauwe druifjes. Welkom kleintje!

8. Sterkte

Een boeket om iemand sterkte mee te wensen laat je het beste samenstellen met lelies. Dit kan zijn omdat iemand een zware tijd doormaakt of wel wat extra steun kan gebruiken. Lelies staan symbool voor zuiverheid, eenheid en vergankelijkheid. Ze geven een heerlijk zoete geur af die direct inwerkt op ons gemoed. Iemand sterkte wensen met bloemen doe je dus het beste met prachtige lelies in diverse kleuren.

9. Kerst

Bloemen mogen niet ontbreken tijdens de mooiste tijd van het jaar. Met kerst zijn er dan ook verschillende bloemen en boeketten die passend zijn. De kleur rood staat daarbij centraal. Dat betekent dat je vrijwel elke roodgekleurde bloem kunt laten verwerken in je boeket. Denk hierbij aan prachtige rozen, dieprode gerbera’s of andere takken met rode sier bessen.

10. Vriendschap

Met een bos bloemen kun je ook prima een vriendschap vieren. Denk hierbij aan je lieve vriendin, of de vriendschap tussen jou en je vader of moeder. Deze speciale gelegenheid vraagt om een mooi boeket met orchideeën. Deze bloemen hebben een diepe symbolische betekenis. Ze staan namelijk voor kracht, schoonheid en liefde. En dat is dus precies wat jullie vriendschap zo sterk maakt.

De top 12 speciale gelegenheden voor bloemen. Het vinden van de geschikte bloem voor iedere gelegenheid. Bestel nu eenvoudig en snel bloemen online voor iedere gelegenheid bij de Regiobloemist afbeelding 3.

11. Overlijden

Bloemen kunnen ook tijdens treurige gelegenheden zoals bijvoorbeeld een begrafenis of crematie voor steun en troost zorgen. Het is dan wel zaak om de juiste bloemen te kiezen voor jouw boeket. Witte lelies zijn passende bloemen voor een rouwboeket. Ook roze anjers kunnen geschikt zijn. Ze betekenen dat je de overleden dierbare nooit zult vergeten. Wel is het verstandig om de kleuren van het boeket af te stemmen op de wensen van de nabestaanden. Witte bloemen zijn altijd een goede keuze voor deze gelegenheid.

12. Zomaar

Natuurlijk is een mooi boeket ook zeer geschikt om zomaar cadeau te geven. Misschien omdat de buurman je geholpen heeft met een moeilijke klus, of omdat je jouw waardering voor een collega wilt uiten. De leeuwenbek is daarvoor een prima bloem. Ook de Anemoon die voor zorgzaamheid en eerlijkheid staat is geschikt. Net zoals de sering die vooral symbool staat voor herinnering.

Bestel eenvoudig en snel bloemen online voor iedere gelegenheid bij de Regiobloemist

Bij de Regiobloemist bestel je eenvoudig en snel bloemen online voor elke gelegenheid. Je hoeft er dus niet meer zelf op uit om een mooi boeket te kopen. Daarnaast kunnen de online bestelde bloemen direct worden afgeleverd bij de geadresseerde. Handig als je even geen tijd hebt om een persoonlijk bezoek te brengen, maar de persoon toch wilt laten weten dat je aan hem of haar denkt. De door jou gewenste bloemen worden altijd vers bereid. Zo staan ze lekker lang en heeft de ontvanger dubbel plezier van jouw mooie cadeau. Bij de Regiobloemist bestel je niet alleen snel en makkelijk online, maar heb je ook nog eens een ruime keuze aan diverse bloemen voor speciale gelegenheden.

De top 12 speciale gelegenheden voor bloemen. Het vinden van de geschikte bloem voor iedere gelegenheid. Bestel nu eenvoudig en snel bloemen online voor iedere gelegenheid bij de Regiobloemist afbeelding 4.

De mooiste bloemen online bestellen voor speciale gelegenheden

Na het lezen van deze top 12 speciale gelegenheden voor bloemen, weet je altijd een passend boeket bloemen cadeau te geven. Of dat nu voor een geboorte is, een huwelijk, Valentijn of Moederdag. Daarnaast weet je ook de symboliek achter de bloemen die je cadeau geeft. Zo maak je jouw prachtige boeket nóg persoonlijker. Uiteraard bestel je bloemen voor speciale gelegenheden ook nog eens snel en eenvoudig online bij de Regiobloemist.