Inspiratie voor originele kerstwensen voor bij je bloemen of voor kerst en nieuwjaar

De mooiste tijd van het jaar komt eraan. Rond kerst en nieuwjaar wil je jouw dierbaren natuurlijk van de mooiste wensen kunnen voorzien. Toch valt dit niet altijd mee. Vaak blijft het op een kerstkaart bij een tekst waarmee je de geadresseerde fijne kerstdagen en een gelukkige nieuwjaar toewenst. Dat geldt natuurlijk ook voor de kaartjes die we samen met een kerstcadeau of een mooi kerstboeket geven.

Jammer, want kerstwensen kun je op een eenvoudige manier veel persoonlijker maken. Als je wel wat inspiratie voor originele kerstwensen voor bij je bloemen of voor kerst en nieuwjaar kunt gebruiken, dan voorzien wij je graag van wat leuke tips én ideeën.

Onze schrijftips en inspiratie voor kerst en nieuwjaarswensen voor bij je kerstboeket

Een mooi kerstboeket schreeuwt bijna om een gepersonaliseerd kaartje. Zo laat je de ontvanger weten hoe dierbaar hij of zij voor je is. Zeker met kerst en nieuwjaar mag je best wat meer uitpakken. We hebben daarom een aantal leuke kerst en nieuwjaarswensen voor je samengesteld. Zo voorzie je jouw prachtige kerstboeket ook nog eens van een leuke en originele kaarttekst. Naast leuke persoonlijke wensen, geven we je ook direct wat inspiratie op het gebied van schrijftips. Bijvoorbeeld door het gebruik van een kalligrafie pen, of doordat je jouw kerstboodschap verwerkt in een leuke symbool.

Verras nu iemand met een prachtig kerstboeket en een persoonlijk wenskaartje via Regiobloemist. Laat nu bloemen bezorgen tijdens de feestdagen. Bekijk het assortiment en haal de kerst in huis:

1. Verwerk een persoonlijke situatie in jouw kerstwens

De meeste kerstkaarten die je verstuurd of cadeau geeft met een mooi kerstboeket, zijn voorzien van een standaard tekst. Sommige mensen vinden het voldoende om alleen hun naam bij op de kaart te schrijven. Wil je het liever wat origineler aanpakken dit jaar? Verwerk dan een persoonlijke situatie in jouw kerstwens. Bijvoorbeeld “wil je volgend jaar weer mijn stoere broer zijn”? of “lieve mam en pap, bedankt voor de steun in het afgelopen jaar” of “ lieve vriendin, ik proost op weer een fantastisch jaar samen met jou”. Met deze schrijftips maak je jouw kerstwens in een handomdraai persoonlijk.

2. Schrijf kerst- en nieuwjaarswensen in de vorm van een leuk symbool

Hoe leuk is het om een kaartje te voorzien van een originele tekst mét afbeelding? Na wat oefenen lukt het je vast om met een potlood een kerstbal, sneeuwpop of misschien wel een rendier te tekenen. Gebruik vervolgens de potloodlijnen als regels voor je tekst. Nadat de inkt van de pen goed is opgedroogd, gum je de resten potlood voorzichtig weg. Wat overblijft is een originele manier om jouw dierbaren de mooiste kerstwensen te laten lezen. Eventueel kun je verschillende kleuren gebruiken, maar ook het aanbrengen van wat pailletten of glitters is natuurlijk helemaal hip!

3. Gebruik grappige kaartteksten voor bij je kerstboeket of kerstcadeau

Of je nu op zoek bent naar een leuke tekst voor op de kerstkaart, een cadeau of een prachtig kerstboeket. Als je jouw dierbaren wél van een persoonlijke boodschap wilt voorzien maar hier liever niet teveel tijd aan wilt besteden, dan kun je ook nog inspiratie opdoen met of een keuze maken uit de onderstaande schrijftips. Ze zijn in ieder geval een stuk leuker dan de standaard kerstwensen die we kennen.

  • ik wens je deze kerst én alle andere dagen van het komende jaar veel liefde, geluk en gezondheid toe.
  • ik wens je magische feestdagen en een sprankelend nieuwjaar waarin al jouw dromen werkelijkheid mogen worden.
  • ik wens je een kerst met veel wijn, chocola en liefde. Ik wens je een nieuw jaar vol geluk en gezondheid.
  • ook met kerst denk ik aan jou. Net zoals ik dat alle andere 363 dagen heb gedaan!

4. Persoonlijke foto met unieke tekst toevoegen aan je kerst of nieuwjaarskaart

Nee, we bedoelen niet dat je een foto moet ombouwen tot een kerstkaart. Veel origineler is het om jouw kerstkaart te voorzien van een kleine persoonlijke foto van het afgelopen jaar. Gebruik bijvoorbeeld een foto van toen je samen met je moeder in de dierentuin was, of een selfie die je hebt gemaakt met je vriendin. Door de kerstwens te voorzien van een leuke foto, wordt de ontvanger gelijk weer mee teruggenomen naar deze bijzondere tijd. Altijd een goed idee dus. Je maakt de kerstwens helemaal af door deze te voorzien van een uniek tekstje.

5. Kaart voor een kerstboeket met de betekenis van de bloem

Natuurlijk is het heel leuk om jouw kerstkaart te voorzien van een prachtig kerst of nieuwjaars-boeket. Hoe leuk is het om de ontvanger naast de liefste kerstwensen ook te voorzien van een persoonlijke omschrijving? Je kunt de kerstbloemen in het boeket namelijk helemaal afstemmen op het karakter van de ontvanger. Elke bloem staat symbool voor een specifiek karakter of persoonlijkheid. Schrijf de symbolische betekenis van de bloem op het kaartje. Bijvoorbeeld dat de bloem uit het kerstboeket symbool staat voor de puurheid, kracht, romantiek of liefde van een persoon.

Personaliseer je kerstwens met een originele kaarttekst en laat je kerstbloemen bezorgen met Regiobloemist

De voorbereiding op kerst en de periode tussen kerst en oud&nieuw kan behoorlijk hectisch zijn. Toch is dat geen reden om de lieve mensen om je heen te vergeten. Of je nu alleen een mooi kerstboeket of kerstbloemen met een cadeau wilt versturen. Dit laat je met een gerust hart over aan de bloemisten van Regiobloemist. Je maakt jouw kerstwens extra persoonlijk met een originele kaarttekst en de door jou gewenste kerstbloemen worden door Regiobloemist snel bezorgd. Dat kan zowel binnen Nederland als België.

Een uniek en persoonlijk cadeau voor kerst? Kerstbloemen met de leukste kerstwensen

Aan de hand van dit artikel heb je voldoende ideeën en inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan met een persoonlijk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Kies voor kerstbloemen met een originele kaarttekst, gebruik een foto van een dierbaar moment of steel de show met één van onze standaard kerstwensen. Denk daarbij lekker out of the box en wees vooral niet zuinig met glitters en spuit sneeuw. Wil je een prachtig kerstboeket met een persoonlijke kerstwens laten bezorgen in Nederland of België? Regiobloemist regelt het voor je.